Osman Özgüven, İzmir’e gelir gelmez ayağının tozuyla CHP İl Merkezi’nde basın toplantısı yaptı. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç ve Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, ailesi ve partililerle birlikte basın karşısına çıkan Özgüven, "5.5 aylık bir sürgünden sonra sizlerle birlikte olmak mutluluk veriyor. Bu süreçte herkesten destek aldım. İhaleye fesat karıştırma kötü bir ad; hırsızlık, ahlaksızlık, namussuzluk; her şey giriyor. Bizi hiçbir olaya karışmadığımız halde belediye meclis üyeleri ve çalışanlarla birlikte suçladılar ama biz yılmadık, mücadelemizi sürdürdük. Hiç kimse zannetmesin ki yasayla bizi affettiler. Biz suç işlemedik. Bu suçun cezasını çekmeye bizi mahkum ettiler ama neticede gelmiş olduğumuz noktada mücadelemiz burada belki de yeniden başlıyor. Çünkü, belediyenin tek kuruşunu zarara uğratmadan hatta kamuyu kara geçirdiğimiz halde suçladılar bizi. Ceza da verdiler" dedi.

'YANILDIKLARINI GÖRECEKLER'

Özgüven, kamuoyunda, 'İhaleye fesat karıştırmışlar. Bunlar bir şeyler götürmüşler' diye düşünenler olabileceğini, bunları düşünenlere kırgın olmadığını çünkü haklı olduklarını söyledi. Durumun böyle olmadığını ispat ettiklerini belirten Özgüven, "Kaldığımız yerden mücadeleye devam edeceğiz. Suçsuz olduğumuzu kanıtlamak için mücadelemizi Anayasa Mahkemesi, İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacağımız davamızla sürdüreceğiz. Sonunda bizi yasa nedeniyle affettiklerini sananlar yanıldıklarını görecekler" ifadelerini kullandı.

Özgüven kendisi hakkında önce bazı kişilerin 'Kaçtı' dediğini belirterek, "Hiç kaçmadım, işte buradayım. Benim dışarıda olmam bu mücadeleye ivme kazandırdı. Mücadelenin sürmesini sağladık. İçerde olsaydım bu mümkün olmazdı. Geriye dönüp bakınca doğru karar verdiğimiz görüyorum" dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın kendisine görevden el çektirdiğini ve tekrar göreve geri döndüreceğini belirten Özgüven, seçimlerde adaylıkla ilgili konuda zamanı gelince düşüneceğini söyledi. Özgüven, yapmadıkları bir ihaleden ihaleye fesat karıştırma cezası aldıklarını, kamu zararı olmayan belediye şirketinden belediyeye araç satışıyla ilgili de ceza verildiğini belirterek, "Kamu zararı yok, zimmet yok. Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağız. Kamuoyu vicdanında ise aklandık" diye konuştu.

'HÜKMÜN ERTELENMESİ KAPSAMINA GİRİYOR'


CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ise 4'üncü Yargı Paketi’nde Ak Parti ve MHP içinde vicdan sahibi milletvekillerinin de 'Osman Özgüven yapmaz' düşüncesiyle destek verdiğini belirterek paketle ilgili bilgi verdi. İhaleye fesat karıştırma cezasının 5-10 yıl arasında cezaya karşılık verildiğini belirten Moroğlu, "İhaleye fesat karıştırmada kamu zarara işlememiş, kendisi veya üçüncü kişilere yarar sağlanmamışsa sadece görevi ihmal olarak değerlendirilmesi sağlandı. Bu durumda fesat karıştırmaya 1-3 yıl ceza öngörüldü. Alt sınırı 1 yıldır. İyi halde 10 aya düşünce de hükmün ertelenmesi kapsamına giriyor. Özgüven’in bu durumdan yararlanması lazım" dedi.