Sevinç yaratan ve meydanda büyük coşkuyla karşılanan tahliyelerin ardından Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in dönecek olması şehirde bayram havası estiriyor. Kamu zararı olmayan, kamu yararı için yapılan ihalelerde, usul hataları yüzünden ceza alan ve idari tedbir amaçlı uzaklaştırma alan ancak Belediye Başkanlığı düşmeyen Özgüven koltuğuna da dönebilecek.

Konvoylarla karşılanacak

Özgüven'in dönüşü için şehir seferberlik içinde karşılama şenliği hazırlıyor. Yapılan açıklamalarda Belediye Başkanı Osman Özgüven 3 Mayıs Cuma günü saat 10.30'da Adnan Menderes Havalimanı'nda konvoylarla karşılanacak. İzmir'den çok sayıda Politikacının, Milletvekillinin, bölge belediye başkanlarının ve vatandaşların da karşılamaya gitmesi bekleniliyor.

Konvoy halinde İzmir'den Dikili'ye büyük bir coşkuyla getirilecek olan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven için Atatürk Meydanı'nda davullu zurnalı karşılama hazırlıkları yapılıyor.

Özgüven'in içi içine sığmıyor


8 çalışanının tahliye kararını öğrendikten sonra sevincini gizleyemeyen ve biran önce Dikili ile kucaklaşmayı hedefleyen, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, “Arkadaşlarımın serbest kaldı. Suçlu olmadığımız bir davada ceza aldık. Suçlu olmadığım halde affa uğramak, af kapsamına alınmak çok ağırıma gidiyor. Bize atılmak istenilen bu kirliliği temizleyeceğiz. Kamuyu hiçbir zaman zarara uğratmadık. Anayasa Mahkemesi’nde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde hakkımızı arayacağız” dedi. 162 gündür İsveç'te olan, burada bulunduğu süre içerisinde Ailesinden, Dikili'de ki sevenlerinden ayrı kalan, yeni doğan torununu dahi henüz göremeyen Özgüven'in İsveç'te ki yakınları, Özgüven'in içi içine sığmadığını belirttiler.