Özgüven ve 8 arkadaşı hakkında matematiksel olarak başından beri sonucu belli olan uyarlama yargılamasında hükmün geri bırakılması kararına savcının yaptığı itirazın Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmesi ardından gözler Danıştay’a çevrilmişti. Danıştay 8.Daire Başkanlığı da karara vardı. Kararda özet olarak ‘kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararının varlığından söz edilemeyeceğinden herhangi bir hak yoksunluğu doğmamaktadır. Bu nedenle seçilme yeterliliğini kaybettiğinden söz etmekte olanaksızdır. Açıklanan nedenlerle, İzmir İli Dikili İlçesi Belediye Başkanı Osman Özgüven’in 5393 sayılı Kanunun 44/b maddesi hükmü uyarınca Belediye Başkanlığından düşürülmesi isteminin reddine oy birliği karar verilmiştir” denildi.

GÜLER İMZASI BEKLENİYOR

Karar Dikili’de sevinçle karşılanırken gözler İçişleri Bakanlığı’na çevrildi. Kısa bir süre önce idari tedbir amaçlı görevden el çektirildiği için yerine emaneten imza yetkilisi olarak Dikili Belediye Meclisi tarafından vekil seçilen Yusuf Altıparmak’ın vekillik süresi karar kesinleşmediği için uzatılmıştı. Görev iadesi için beklenilen Danıştay 8.Dairesinin yazısının İç İşleri Bakanlığına ulaştığı bildirildi. Buna göre İç İşleri Bakanı Muammer Güler’in göreve dönme yazısını kısa süre içerisinde imzalaması ve Özgüven’in görevine dönmesi bekleniyor.

CUMARTESİ ADAYLIK AÇIKLANIYOR

Bu sonuç sonrası 7 Aralık Cumartesi günü adaylığını açıklayacağı kesinleşen Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven; “Danıştay beklenen kararı verdi. Göreve dönmemin ve yeniden aday olmamın önünde hukuksal hiçbir engel kalmadı. Yaşanılmaması gereken bir süreci geride bıraktık. Şimdi Ülkemizin geleceği ve halkımız için çok önemli olan önümüzde ki sürece bakılması gerekiyor. Tüm Türkiye’de ve Dikili’de sahici, temel ve ilkesel olmayan ayrılık ve kırgınlıkları geride bırakmanın, ‘kötülüklere ve haksızlıklara’ karşı güçlerimizi birleştirmenin zamanıdır” dedi. Özgüven yeniden aday olmasıyla ilgili olarak “Yaşadığımız sürecin özellikleri beni yeniden aday olmaya zorunlu kıldı” dedi. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, CHP'den aday adaylığını 7 Aralık Cumartesi günü saat 13.00'te açıklayacak.