İlk olarak CHP Dikili İlçe Teşkilatı'na gelen heyeti burada İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener ile birlikte Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer karşıladı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, kamu zararı olmayan, kamu yararı için yapılan ihalelerde, usul hataları yüzünden ceza alan belediye çalışanları ve bu sebeple idari tedbir amaçlı uzaklaştırma alan Osman Özgüven ile kucaklaşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Günaydın, “Bugün Dikili için daha özel bir gün, dışarıda parlayan güneş içimizde de parlıyor. Yokluğunda bizi üzüntüye sokan olayları atlattık. Gerçekten sizsiz Dikili'nin tadı pek güzel olmuyor” dedi. Günaydın, Özgüven’in suçsuz olduğunu parti olarak en başından beri bildiklerini belirtirken, “Biz herkes için adalet istiyoruz. Adalet tüm partilerin belediye başkanları için geçerli. İzmir’de eğer CHP’li bir belediye başkanı kamu zararı gerçekleştirirse zaten yakasına ilk biz yapışırız” dedi.

Daha sonra hep birlikte Dikili Kadın Dayanışma Merkezi ziyaret edildi. Burada, haklarındaki hapis cezaları kesinleşen, ancak 4'üncü Yargı Paketi kapsamında tahliye olan belediye çalışanları Canan Işık, Reşat Akdoğan, Halil İbrahim Tanık, Bülent Karataş, Nuri Afacan ile bir araya gelindi. Tahliye olan belediye çalışanları Gökhan Günaydın'a destek ve yardımlarından dolayı teşekkür etti.

BAŞKANLIĞA DÖNÜŞ İÇİN YAZI

Daha sonra Dikili Belediyesi'ne gelen heyet burada bazı temaslarda bulundu. Bergama Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Gönenç'in de katıldığı görüşmelerde açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İçişleri Bakanlığı tarafından idari tedbir amaçlı görevden uzaklaştırılan Özgüven’in başkanlığa dönüşü için gelmesi gereken yazı hakkında İçişleri Bakanı Muammer Güler’le görüşeceğini söyledi.

Dikili Belediye eski Başkanı Osman Özgüven ise “Mücadelemiz sürüyor. Böyle bir suça böyle bir cezanın verilemeyeceğinin belirlenmesini istiyoruz. Anayasa Mahkemesi’ne ve İnsan Hakları Mahkemesi’nde hakkımızı arıyoruz. Görevimize de dönüp hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz, dinlenmedeyiz şu anda” dedi.

METRO SORUSU

Üç büyük kentteki metro çalışmalarına da değinen Gökhan Günaydın, “TBMM'nin 120 bin oyunu almış milletvekiliyim. Meclis iç tüzüğü bana soru önergesi sorma hakkını tanıyor. Soru önergesi veriyorum Binali Yıldırım'a ’Ankara'da kaç metro hattını destekliyorsun, kaç para veriyorsun?, İstanbul'da kaç metro hattını destekliyor, kaç para veriyorsun?, İzmir'de neden bunları yapmıyorsun?' diye. Normali nedir? 30 gün içerisinde bana cevap vermelidir. Cevap gelmiyor. Sebep ne? Ben sorduğum soruların cevabını biliyorum. İstanbul'a ve Ankara'ya 8 milyar lira toplamda para aktarıyor, ama milletvekili adayı olduğu İzmir'e bir kuruş para harcanmıyor” dedi.