Akkent Mahallesi'nde TOKİ tarafından yaptırılan 576 konutluk inşaat alanında taşeron firmaya bağlı olarak çalışan ve 1.5 aydır yaklaşık 120 bin lira tutarındaki maaşlarını alamadıklarını iddia eden işçiler eylemlerine şantiye önünde çektikleri halayla başladı. Bir süre şarkılar söyleyip halay çeken işçiler daha sonra inşaatların çatısına çıktı. İki inşaatın çatısına çıkan işçiler, pankart astıkları binanın kiremit ve yağmur oluklarını kırmaya başladı. TOKİ'den bir yetkiliyle görüşmek istediklerini belirten işçilerin eylemi nedeniyle olay yerine çok sayıda polis ekibi, 112 Acil Servis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Polisin ikna çabaları sonuç vermezken, işçiler inşaatlardan birinin çatısını ateşe verdi. Yaklaşık 1 saat süren eylem, polis yetkililerin çabası sonucu sonlandırıldı. İşçilerin çatıda çıkardığı yangını Kütahya Belediyesi itfaiyesi tarafından kısa sürede söndürüldü.

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan işçiler, Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'ne sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.