Yıllar geçtikçe yaşıtlarıyla arasındaki farkı kapatan Batın, 7. yaşını doktoru ve hemşire ablalarıyla kutladı. Annesi Aysun Çırak, "Oğlumu kaybetme korkusunu çok yaşadım. Taburcu olduğunda parmakları kibrit çöpü gibiydi. Şimdi maşallahı var." dedi.

İşadamı Bülent Çırak'la (46) evli, Manisa'nın Akhisar ilçesinde oturan bankacı Aysun Çırak (41), hamileliğinde yedinci ayı doldurmaya hazırlanırken 25 Eylül 2005 tarihinde acilen İzmir Kent Hastanesi'ne kaldırıldı. Doğuma alınan Çırak, aynı gün henüz 27 haftasını dolduran oğlu İsmail'i dünyaya getirdi. Bebek, yenidoğan yoğun bakım servisine alındı. Solunum cihazına bağlanan İsmail Batın hayata tutunmaya çalışırken görev, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Buket Öztükel ve yoğun bakım hemşirelerine düştü. Bebek, yoğun bakım ünitesinden 43 gün sonra taburcu edildi. Serbest çalışan eşiyle birlikte hastaneden bebeklerini alıp evlerine döndüklerinde büyük şaşkınlık yaşadıklarını belirten anne Çırak, "Çok yoğun çalışıyordum. Doktorum, 8-11 Aralık tarihlerinde doğum yapabileceğimi söylüyordu. 25 Eylül 2005'te doğum yapmak zorunda kaldım. El kadar doğdu, ölecek diye çok korktuk. 1,3 kilo doğdu, ardından 1,1 kiloya düştü. Çok iyi bakıldı, büyütüldü. Bir yandan eve götürmek istiyordum, bir yandan da nasıl bakacağımı düşünüp korkuyordum. Taburcu olduğunda parmakları kibrit çöpü gibiydi. Kucağımıza yastık üzerinde alıyorduk. Çok zor günler geçirdik. Hepsi geride kaldı, şimdi yaşıtlarından farksız. 7 yaşında ve 30 kilo, maaşallahı var. Sağlıklı ve mutlu bir çocuk, biz de çok mutluyuz. Şu anda yaşıtlarıyla ilkokul 2. sınıfta okuyor." diye konuştu.

Dr. Öztükel ise, "Batın, hastanemizde doğan ilk minik bebeğimiz oldu. O dönemde solunum cihazından destek aldı. Özel mama, sıvı ve serum verildi. Onu 2 kg. olarak taburcu ettik, yıllardır da takip ediyoruz. Şu an gayet sağlıklı, akıllı bir çocuk. Batın yedi yıl önce doğmuştu. Şimdi imkanlar daha da arttı, artık 700-800 gr. doğan bebekler dahi yaşatılabiliyor. Yoğun bakım ve cihaz sayıları artarken bebeklerin de şansı arttı. Bizim için her çocuğun yaşama tutunma şansı var. İsmail Batın da çok güçlü bir bebekti." dedi.

Normal doğum tarihindeki 7. yaş gününü hastanede hemşire ablalarıyla birlikte kutlayan İsmail Batın, çok küçük dünyaya geldiğini, yoğun bakımdaki yaşam mücadelesini fotoğraflardan ve video görüntülerinden öğrendiğini söyledi. İsmail, büyüyünce doktor ve futbolcu olmak istediğini belirtti.