Olay İzmir'in Bornova İlçesi'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre bir apartmanın toplantısında evcil hayvan besleyenlerle bazı apartman sakinleri arasında tartışma çıktı. İki kedi ve iki de köpekleri olan Ayşe-Ümit Ülkü çifti toplantıda kokunun artezyen suyundan geldiğini ve bu suyun artık kullanılmaması ile kokunun yok olduğunu söyledi. Bunun üzerine aynı apartmanda yaşayan Fikret P., ise hayvan besleyen komşularına yönelik,  "Onlar insan değil, pisler, pis kokuyorlar" şeklinde konuştu. Bunun üzerine Ülkü çifti olayı yargıya taşıdı. Taraflar uzlaşma çağrılarına da olumlu yanıt vermeyince Fikret P. hakkında hakaret suçlaması ile dava açıldı.

Davanın ikinci duruşması İzmir 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tanıkları ve sanığı dinleyen hakim, Fikret P.'ye 93 gün adli para cezası verdi. Hakim daha sonra da bu cezayı günlüğü 20 liradan toplamda bin 860 TL olarak açıkladı.

Alınan bilgiye göre aynı apartmanda daha önce de evcil hayvan besleme, kedi evi ve sokak kedilerini besleme konusunda tartışmalar yaşandı. Daha önce de apartman yöneticisi veteriner Saygun Ü., apartman kapısının girişinde sokak kedilerini besleyen başka komşularına dava açmıştı.