Kararın açıklanmasının ardından adliye önünde Emrah Barlak’ın babası Nusrettin annesi Gülpaşa Barlak, Mazlum-Der, Çağdaş Hukukçular Derneği ve Baran Tursun Vakfı üyeleri basın açıklaması yaparak kararı değerlendirdi. Olayın yaşandığı günden bu yana kimsenin burnunun kanaması için çabaladığını dile baba Barlak, “Aynı karınca gibi ez geç, bir şey olmaz. Kürt'tür, Kürd'ü dağa siz çıkartıyorsunuz. Kürt hiçbir zaman sıcak yatağını bırakmaz, dağa çıkmaz. Şimdi barış şeyi getirdi, şunu bunu getiriyor. Bir de yetkiyi polislere vermiş, 48 saat gözetim altında, hiç savcı hakim haberi olmadan götür, nereye götürebilirsen. Bu adalet mi? Nerede bu devlet, nerede adalet. Böyle adalet batsın. Gelin, beni de öldürün. Yuvayı komple kaldırın. Benim ciğerim yanmış, evim yanmış, sürekli tehdit altındayım. Allah bu acıyı cumhurbaşkanına, başbakana, adalet bakanına, içişleri bakanına versin.” diye konuştu. Anne Gülpaşa Barlak ise, “Ben devlete güvendim, adalet yok.” diye gözyaşı döktü. Ailenin avukatı Nergiz Tuba Arslan, “Bir kişinin ölümüne, bir kişinin ölümden dönmesine 2 kişinin de yaralanmasına neden olan polisin aldığı ceza 11 yıl 8 ay bunun kabulü mümkün değil.” dedi.

Ailenin diğer avukatları da, kararla ilgili tüm hukuki süreci takip edeceklerini, Anayasa Mahkemesi, AİMH’ye kadar götüreceklerini belirtti.

2 YIL ÖNCE YAŞANAN OLAY NEYDİ?

12 Ağustos 2012'de Karabağ ilçesi Eskiizmir semtinde yaşanan olayda, ehliyeti olmayan Erhan Barlak'ın polis aracına çarpması sonucu çıkan kavgada polis memuru İ.K.'nın silahından çıkan kurşunla ağabey Emrah Barlak ölmüş, 4 kişide yaralanmıştı.