Başta şehirdışından gelenler olmak üzere gençleri uyuşturucudan ve terör örgütlerinden uzak tutmanın amaçlandığı uygulama, anne ve babaları sevindiriyor. Dokuz Eylül Üniversitesi girişine de stant kuran polisler, öğrenciler için uyuşturucu ve terör gruplarının kurduğu tuzaklardan korunma yolları, yurtların adres ve irtibat telefonları, ayrıca şehri sokak sokak gösteren haritadan tarihî yerleri tanıtan broşürlere kadar bütün ayrıntıların yer aldığı bir dosya hazırladı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, operasyonel faaliyetlerin yanısıra terör örgütü ve uyuşturucu tacirlerinin en önemli hedefi konumundaki üniversite gençliği için geçen yıllarda başlatılan uygulamaya devam ediyor. Türkiye'nin önde gelen devlet üniversitelerinden Ege ve Dokuz Eylül ile özel üniversitelerin bulunduğu İzmir'de öğrencilere polisin şefkat eli uzatılıyor. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinden seçilen, iletişimi iyi kadın ve erkek polis memurları, eğitimden geçirildikten sonra üniversite stantlarında görevlendiriliyor. Kayıtların devam ettiği süreçte polislerin çalışmalarının da süreceği belirtiliyor.

Türkiye'nin hemen her bölgesindeki illerden gelen öğrenciler için hazırlanan eğitim amaçlı dosyanın üzerinde, "Bir yanlış, tüm doğruları götürür" yazıyor. İçinde ise terör örgütlerinin eleman ya da sempatizan kazanmak için uyguladığı tuzak yöntemlerin tek tek anlatıldığı eğitim broşürlerinin yanısıra uyuşturucuyla mücadele bilgileri de yer alıyor. Yine öğrencilerin büyük ihtiyaç duyduğu yurtların adres ve irtibat telefonları, İzmir haritası ve tarihî yerleri tanıtan broşürler bulunuyor. Öğrencilerin, zor durumda kaldıklarında doğrudan şubede görevli polis memurlarına ulaşabileceği telefon numaraları da dağıtılıyor.

Valilik koordinasyonuyla bütün üniversitelerde Öğrenci İrtibat ve Emniyet Tanıtım masaları kurduklarını belirten yetkililer, amaçlarının özellikle şehirdışından gelen öğrencilerin kendiini güvende hissetmesi olduğunu belirtti. Kızını Ege Üniversitesi'ne kaydettirmek için Trabzon'dan gelen Mehmet Candemir de uygulama dolayısıyla emniyet yetkililerini kutladı. Candemir, "Kızım için gözüm arkada kalacaktı ama gördüm ki polis her şeyi takip ediyor. Bu da beni çok rahatlattı." dedi.