İki çocuk annesi 49 yaşındaki Figueriredo, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü'nü bitirip, hep hayali olan turizmcilik alanında kariyer yapmak istiyor.

Hayatını kazanmak için çalışmak zorunda kaldığını ve bu nedenle üniversiteye gidemediğini söyleyen Maria Cristina Figueriredo, 20 yıl boyunca yönetici asistanı olarak görev yapmış. Portekiz'in tarihi kentlerinden Tomar'da yaşayan ve hep turizmci olmak isteyen Figueriredo, işyeri kapanınca, hayallerini daha fazla ertelemek istememiş ve Instituto Politecnico de Tomar (Tomar Politeknik Enstitüsü) Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü'ne kaydolmuş.


En büyük destek eşinden geldi

Erasmus Öğrenci Değişim Programı ile bir dönem öğrenim görmek üzere Yaşar Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü üçüncü sınıfına gelen Figueriredo, dünyanın dört bir yanından öğrenciler ile birlikte derslere giriyor. Biri 23 yaşında, Lizbon'da hukuk öğrenimi gören, diğeri 8 yaşında iki kız çocuğu annesi olan Figueriredo, en büyük desteği ise hava trafik kontrolörü olan eşinin verdiğini söylüyor.

Hayat boyu öğrenme Erasmus Programı'nın "Hayat boyu öğrenme" amacını taşıdığını ve hayatta hiçbir şey için geç olmadığını dile getiren Maria Cristina Figueriredo, "İnsan hayallerini her yaşta gerçekleştirebilir. Yeter ki inansın ve çok çalışsın. Türkiye'yi tanıyor ve gelmek istiyordum. Yaşar Üniversitesi'ni ve İzmir'i araştırdım. Kampüsü, öğrenim olanaklarını ve şehri çok beğendim. Benim için çok güzel bir deneyim oluyor. Portekiz'de herkese İzmir'i tavsiye ediyorum" diyor.