Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Kemal Şahin Konferans Salonu'nda, "Bilirkişi- işçi sağlığı-iş güvenliği ve mühendis" konulu seminer düzenlendi.

İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı İşletmesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Orhan Yüksel'in sunduğu seminere bilirkişi olmak isteyen öğretim üyesi ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Prof. Dr. Yüksel bilirkişiliğin uzmanlık gerektirdiğini, herkesin bilirkişi olamayacağını ifade etti. Seminer içerisinde bilirkişi olabilmek için bilinmesi gereken hukuk kurallarından bahseden Prof. Yüksel, çevresindeki öğretim

üyesi ve mühendislerin işlerini yaparken hukuk kurallarını bilmedikleri için dikkatsiz davrandıklarını ve bu durumun çok rahatsızlık verici olduğunu belirtti.

1960 yılından bu yana bu konu üzerinde araştırmalar yapan Prof. Orhan Yüksel, "Öğrenilecek çok şey var. Bu konuda daha yararlı olabilmek için böyle bir seminer vermeye karar verdim. Ben yargıyı çok ciddiye alıyorum. Yargının bozulması durumunda büyük bir boşluk olacağını ve iyi şeyler olmayacağını düşünüyorum." dedi.

Katılımcılara bilirkişilik ile ilgili bilgiler veren Prof. Yüksel, "Bugün dünyada doğrunun ve haklının bulunmasından çok çözümün bulunması önemseniyor." şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren konuşması esnasında iş güvenliği ve işçi sağlığına da değinen Prof. Yüksel, katılımcıların sorularını da cevaplandırdı.