2 milyon liraya mal olan projenin kalbinde, İsveç'te özel olarak imal edilen ve yapımı her biri saniyede 980 litre suyu aktarma kapasitesine sahip 3 pompa bulunuyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından kısa bir süre önce yapımı tamamlanan “Mersinli Havzası Yağmursuyu Toplama Hattı” kapsamındaki imalatları yerinde inceledi. İZSU yetkilileri, yaklaşık 2 milyon liralık yatırımla tamamlanan imalatın, deniz seviyesinin altında kalan Mersinli ve Çınarlı bölgesinin yağmursuyu sorununu çözeceğini ve özellikle aşırı yağışlarda Ozan Abay Caddesi'nde bulunan metro alt geçinde yaşanan sıkıntıya son vereceğini bildirdi. Yetkililer, son yağışta sistemin devrede olduğuna ve başarıyla çalıştığına da dikkat çekti.

Deniz seviyesinin altında kalması nedeniyle şiddetli yağışlarda önemli problemlerin yaşandığı bölge, İZSU'nun Karşıyaka-Mavişehir'de uyguladığı “su baskınlarını bitiren” projesine benzer bir çalışmayla kurtarıldı. Mersinli Havzası'nda biriken yağmur suyu, yeni yapılan hatlar ve terfi merkezi ile Arap Deresi'ne aktarıldı. Çınarlı ve Mersinli bölgesinin yağmur suyunu terfi merkezinde toplamak için 1050 metre uzunluğunda çeşitli çaplarda yağmursuyu borusu döşendi. Ozan Abay Caddesi'nde metro alt geçidinin bulunduğu noktada her biri saniyede 980 litre suyu aktarma kapasitesine sahip 3 adet pompanın içinde bulunduğu terfi merkezi yapıldı. Pompalar İsveç'te bu iş için özel olarak üretildi. Terfi merkezi ile Arap Deresi ile Meles Deresi'nin birleştiği noktada yağmur suyunu toplayıp denize iletmek için demiryolu hattının altından geçen 725 metre uzunluğunda, 1200 milimetre çapında, uzun ömürlü ve basınca dayanıklı büyük borular döşendi. Ayrıca metro alt geçidinin bulunduğu bölgede yağmursuyunu toplamak için 230 metre uzunluğunda enine ve dikine yağmursuyu ızgarası döşendi.