Son 5 yılda Aliağa’nın 30-40 yıllık eski altyapısını değiştiren Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir, kentin altyapısını yenileyerek geleceğe hazırladı. 40 yıllık içme suyu şebekesi yenilenen Aliağa’da mahallelerde son beş yılda 266 bin 600 m2 yeni yol açıldı. Kentin can damarı olan Atatürk ve Fevzi Paşa caddelerinin de aralarında olduğu cadde ve sokaklar asfaltlanarak Aliağa’nın çehresi değişti.

BAŞKAN OĞUZ: ALİAĞA KENT TARİHİNİN ÖNEMLİ ALTYAPI YATIRIMLARINI YAPTIK

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, 2009-2013 döneminde yapılan belediye hizmetleriyle vatandaşların yazın toz kışın çamur derdinden kurtulduğunu söyleyerek, “Söz verdiğimiz tüm çalışmaları yaptık. Aliağa kent tarihinin önemli altyapı yatırımlarını yaptık. Bu çalışmalarda Büyükşehir belediyemiz her zaman yanımızda oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Aziz Kocaoğlu’na Aliağa adına teşekkür ediyorum” dedi.

266 BİN M2 YOL İLK KEZ AÇILDI

Aliağa Belediyesi, yaptığı açıklamayla kentte son 5 yılda yapılan yol çalışmalarıyla ilgili rakamsal bilgileri kamuoyuyla paylaştı.
Aliağa Belediyesi, 2009-2013 tarihleri arasında kentin merkezindeki 7 mahallede 266 bin 600 m2’lik yolu ilk kez açtı. İmar planlarında görünen ama kullanımda olmayan yolları ilk kez açarak hizmet götüren Belediye konutlaşmanın en hızlı sürdüğü Siteler Mahallesinde 213 bin 500 m2 yol açtı. Bunu Kurtuluş Mahallesi, Yeni Mahalle ve Yalı Mahallesi izledi.

Aliağa Belediyesi, yeni açılan ve yenilenen yollarda 261 bin m2’lik sathi kaplama yaptı.
2009-2013 döneminde kent merkezindeki mahallelerde 132 bin m2 parke taşı yol ve kaldırım üretilirken, bu çalışmalarla Aliağa’da yazın toz, kışın çamur çilesi sona erdi.


YOLLAR ASFALTLANDI, TOZ VE ÇAMUR BİTTİ


Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, 2009’da başladığı görevinde Aliağa’da yaşam kalitesinin yükselmesi ve kentin çağdaş bir görünüme kavuşması için önceliği yol ve altyapının yenilenmesine verdi. Bu çalışmalarla kent merkezinde 280 bin m2 yol sıcak asfaltla tanıştı. Aliağa Belediyesi ile İzmir Büyükşehir işbirliğinde yapılan asfaltlama çalışmalarıyla mahallelerin çehresi değişti.


KÖYLERE DE HİZMET YAĞDI


Aliağa Belediyesi, kentin yıllardır ihmal edilen altyapı ihtiyaçlarını 2009-2013 hizmet döneminde çözerken köyleri de unutmadı. Belediye, son 5 yılda Aliağa köylerinde ve kırsal alanda 165 bin m2 yol açıp, bu yolların altyapısını hazırladı. Belediye, köylerde 54 bin m2’lik sathi kaplama yaptı. Köylerde son 5 yılda 40 bin 700 m2’lik parke taşı ve kaldırım çalışması gerçekleştirildi.


ALİAĞA BELEDİYESİ- İZMİR BÜYÜKŞEHİR’DEN HİZMETTE İŞBİRLİĞİ


Aliağa Belediyesi’nin altyapı çalışmalarının yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi son 9 yılda Aliağa’ya 82 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi. Kanalizasyondan arıtma tesislerine, dere ıslahlarından yol yenileme çalışmalarına kadar çeşitli altyapı çalışmalarını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir, Aliağa Belediyesi ile işbirliğinde Aliağa Kültür Evi, Akıllı Spor Salonu, İtfaiye Merkezi yatırımlarını da gerçekleştiriyor.


BAŞKAN OĞUZ: PROJELER TAMAM, HİZMETE DEVAM


Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, 2009’dan bu yana Aliağa’nın hızla büyüdüğünü belirterek bu gelişme potansiyeline göre hizmet ürettiklerini kaydetti. “Altyapı işleri sıkıntılıdır ama biz korkmadan bu işleri yaptık” diye konuşan Başkan Oğuz, “Aliağa’nın yarınları için bu çalışmaları yapmamız gerekiyordu. Söz verdiğimiz tüm çalışmaları hızla gerçekleştiriyoruz. Aliağa kent tarihinin ben önemli altyapı yatırımlarını yaptık. İzmir Büyükşehir ile birlikte Aliağa’nın her köşesinde hizmetlerimiz sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Aziz Kocaoğlu’na Aliağa’ya hizmetleri için teşekkür ediyorum” dedi.