Bornova Belediyesi’nin Bornova Rahvan At Yetiştiriciliği ve Binicilik Kulübü ile birlikte düzenlediği Rahvan At Yarışları’na Denizli’den Erzurum’a, Bursa’dan Gaziantep’e 200’den fazla at ve yüzlerce at tutkunu katıldı. Yoğun ilgi gören yarışları, ev sahibi Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile birlikte CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bornova Kaymakam’ı Mustafa Gündoğan, Türk Kızılay’ı Bornova Şubesi Başkanı Fahrettin Dokak ve Bornova Belediyesi Meclis üyeleri de izledi.

Bu kültür yaşatılmalı

Yarışma öncesi alanı dolduran Rahvan At tutkunlarına seslenen CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Bu güzel haftasonunda sizlerle birlikte, Bornovamızda olmak çok keyifli. Bu ortamı yaratan Bornova Belediyesi’ne ve Bornova Rahvan At Yetiştiriciliği ve Binicilik Kulübü’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Atların tarih boyunca Türk milletinin hayatında önemli bir yeri olduğunu dikkat çeken Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, “Erzurum’dan bile gelen yarışmacıların olması Bornova için gurur vereci bir durum. Bu kültürü koruyan ve gelişmesini sağlayan Bornova Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Elinde Türk bayrağı ile at bindi

Yurdun dört bir yanından gelen yarışçıları ve alanı dolduran yarışseverleri Bornova’dan ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Rahvan Atçılığının yaşatılması gereken bir gelenek olduğunu ifade etti. Kendisinin de küçük yaşlardan itibaren atlara ve atlı sporlara ilgi duyduğunu belirten Atila, yarışların gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

Bornova Rahvan At Yetiştiriciliği ve Binicilik Kulübü Başkanı Fehmi Karanfil plaket vererek teşekkür ettiği Başkan Atila’ya yarış ağası poşusunu taktı. Yarış ağası olarak pisti turlayan Başkan Olgun Atila, elinde Türk Bayrağı ile at sırtında alanı dolduran yarışseverleri selamladı.

Mücadele nefesleri kesti

Bahardan kalma bir günde mesire yerini aratmayan görüntülerin ortaya çıktığı alandaki yarışlarda önce eleme, ardından final koşuları yapıldı. Hepsi birbirinden güzel atların 11 kategorideki mücadelesi nefesleri kesti.  Mustafa Karaca’nın anlatımıyla gerçekleştirilen yarışma sonunda dereceye giren at sahiplerine kupalarını Başkan Atila, meclis üyeleri ve muhtarlar verdi.

Sportif kişiliğiyle de bilinen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yarışların öncesinde olduğu gibi sonunda da yine pistteydi. İthal A Kategosi’nde 1. olan Sideli Ahmet Gökçe’ye ait “Karizma” isimli ata binen Başkan Atila, binicilik konusunda da ne kadar yetenekli olduğunu gösterdi.