İlçede 4 yıldır amatör olarak rap müzik ile ilgilenen AU.BRO isimli grubun üyeleri Ahmet ve Alper Uşaklıoğlu ile Berkay Polat, istedikleri gibi giyinip, istedikleri gibi müzik yapmak istediklerini söylediler. Ancak Torbalı'da bazı kesim insanların kendilerini dışladıklarını ve ön yargılı yaklaştıklarını söyleyen gençler, bu durumdan rahatsızlığını dile getirdiler. En büyük desteği ailelerinin verdiği gençler, rap müziğin kendilerine büyük bir haz verdiğini ve ailelerinden gördükleri destek ile mutlu olduklarını ifade ettiler.

'TERCİHLERİMİZE SAYGI DUYULMASINI İSTİYORUZ'


Tek isteklerinin Torbalılıların kendilerine ön yargılı davranmamaları olduğunu söyleyen Ahmet Uşaklıoğlu, “Yaptığımız müziğin ruhuna uygun kıyafetler giyiyoruz. Ancak insanlar bunu yanlış anlıyorlar. Sanki kötü alışkanlıkları olan insanlarmış gibi yansıtılıyor. Ama bizim tek farkımız seçtiğimiz müzik türü. Arabesk de dinliyoruz. Tercihlerimiz sanatsal bir olgudur ve herkesin saygı duyması gerekir. Biz Torbalı'da rahat bir şekilde müziğimizi yapmak istiyoruz” dedi. Berkay Polat ise rap müziğin bir tarz olduğunu belirterek, “Hızlı söylediğimiz için rap müzikten hiçbir şey anlamadıklarını söylüyorlar. Ama gayet net ve açık bir dil kullanıyoruz. Rap, sıradan sözler yazıp, hızlı bir şekilde okumak değildir" diye konuştu.

20'YE YAKIN ŞARKI SÖZÜ YAZDILAR

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Torbalı'da da rap müziğine olan ilgi her geçen gün artıyor. İlçede bu müziğe gönül veren birçok genç bulunuyor. Kimileri söz yazarken, kimileri de break dansla ilgileniyor. Şimdiye kadar 20'ye yakın şarkı yapan AU.BRO grubunun üyeleri de giydikleri dol ve spor kıyafetler ile saç tarzları ile küpe takmaları nedeniyle, kendilerine farklı gözle bakılmasından rahatsız oluyorlar.