Adını birçok kamu kurumunun resmî internet sitelerini ve bazı kişilerin şahsi hesaplarını ele geçirerek duyuran hacker grubu RedHack, bu defa AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nı hedef aldı. İl teşkilatının eposta sistemine gelen birçok mesajı ele geçiren RedHack, bunları kamuoyuna açıkladı. İl başkanlığı ise eposta sistemini ve sunucuları tamamen kullanıma kapatırken sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Kamuoyunda "Kızıl Hackerler" olarak bilinen Redhack, "[email protected]" adresine gelen epostaları ele geçirilken bir bölümünü yayınladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bir kişinin, partiyi uyaran ve yapılması gerekenleri anlattığı eposta, telefon faturaları, promosyon ve harcamalarla ilgili yazılar da bunlar arasında yer aldı.

AK Parti İl Başkanlığı, resmî eposta sistemi ve Twitter hesabının ele geçirilmesi üzerine harekete geçti. Partinin teknik servis çalışanları, gece geç saatlere kadar uğraşıp sunucuları kapattı. Redhack’ın ele geçirdiği eposta hesabı da kapatıldı.


BÜYÜKŞEHİR’DE KÖSTEBEK Mİ VAR?

Kızıl hackerlar çok konuşulacak bir belgeyi de Twitter hesabında yayınladı. Büyükşehir Belediyesi’nde personel olduğunu belirten Fevzi Gölcük takma adlı vatandaş, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na attığı mailde Büyükşehir’de yaşanan tüm yolsuzlukları ilgili kurumlara bildirdiğini ve AK Parti’nin İzmir’de seçim kazanması için yapması gerekenleri yazdı.




TELEFONLARIMA ÇIKMIYOR

Yayınlanan belgelerde dikkat çeken bir başka konu ise AK Parti Bayraklı'da yaşanan olay oldu. Maili atan Özkan Özmen, AK Parti Bayraklı İlçe Yönetim Kurulu üyesi Reşit Çelik'e 300 liralık elektirk işi yaptırdıklarını ve iş karşılığında makbuz alamadığını yazdı. Öte yandan Özmen, Çelik'in telefonlara çıkmadığını belirti.





TELEFON BORCU DÜŞÜYOR






MUHBİR VATANDAŞ