Gülçin Karaegemen- Oylama sonucunda 724 oy alan ve halen Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü görevini sürdüren Prof. Dr. Mehmet Füzün aldı. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) rektör adaylarını belirleme seçimi bugün Sabancı Kültür Sarayı'nda sonuçlandı. 6 Ağustos 2008 tarihinde göreve gelen ve halen Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü görevini sürdüren Prof. Dr. Mehmet Füzün 724 oy alarak güven tazeledi. Füzün'ün en yakın takipçisi Prof. Dr. Oğuz Dicle 329 oy alırken, Prof. Dr. Nurullah Akkoç 190, Prof. Dr. Yusuf Karakoç 25 ve Prof. Dr. Oğuz Kılınç'ta 3 oy alabildi. Yüksek Öğretim Kurumu'na bildirilecek son isim ise kura sonucu belirlendi. Oylama sonucu 1'er oy alan isimler arasında yapılan kura çekiminde kazanan İsmail Hakkı Bahar oldu.

Oylamanın bitiminde konuşan Rektör Füzün, seçimlerde alınan sonucun kendisini şaşırtmadığını ifade ederek, "Seçimi önde bitirdiğim için ve ayrıca da yüzde 50'nin üzerinde bir oy aldığım için çok mutluyum. Ama tabiki süreç bitmedi. Oylama sonuçlarına göre en çok oyu alan 6 aday Yüksek Öğretim Kurumu'na bildirilecek. YÖK Genel Kurulu'nun seçeceği 3 aday Cumhurbaşkanlığı makamına sunulacak ve adaylardan biri rektör tayin edilecek. Seçimden önce de 700 ile bin arasında değişen bir oy bekliyordum. Benim için sürpriz olmayan bir oy aldım. Sonuçlar Üniversitemize hayırlı olsun"dedi.

Oylama sonuçlarına göre en çok oyu alan 6 aday Yüksek Öğretim Kurumu'na bildirilecek. YÖK Genel Kurulu'nun seçeceği 3 aday Cumhurbaşkanlığı'na sunulacak ve adaylardan biri DEÜ'ne rektör tayin edilecek.