Nihal Işık- Ege Üniversitesi'de türbanlı öğrencilerin fotoğrafını çeken Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün YÖK tarafından görevinden uzaklaştırılmasını öğrencileri ve öğretim üyeleri Bayraklı Adliyesi önünde protesto etti. Grup, Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği bir yasayı sanki geçerliymiş gibi duyurduğunu savunarak Rektör Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Teslim olmayacağız


Üniversite Konseyleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İzge Günal, Ege Üniversitesi soruşturmalarının ortak bir karar ve taktiğe dayandığını söyledi. Günal, "Öğrenci hocasını şikayet ediyor. Dekanlık ve Rektörlük ilgili hocayla hiç muhatap olmadan durumu YÖK'e bildiriyor. Yandaş öğretim üyelerinden oluşan bir soruşturma komisyonu kuruluyor ve ceza çoktan biçilmiş hale geliyor. EÜ Rektörü Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği bir yasayı sanki geçerliymiş gibi duyurabiliyor. Ayrıca isminin açıklanmasını istemeyen farklı gerekçelerle soruşturmaya uğramış öğretim üyelerimiz tehdit ediliyor. Dekanlık ve Rektörlük dönem dönem hükümet politikalarına göre davranışlarını değiştirebiliyor. Biz Rektör Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulunmaya geldik. Üniversite olarak kolay teslim olmayacağımızı bir kez daha söylüyoruz" dedi. Prof. Dr. Rennan Pekünlü, konu ile ilgili açıklamayı dava sonuçlanınca yapacağını belirtti.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün başörtülü öğrencileri derslere almayıp fotoğraflarını çektiği iddiası ile matematik bölümü öğrencisi F.G.'nin avukatı tarafından suç duyurusunda bulunmasının ardından Prof. Dr. Pekünlü YÖK Denetleme Kurulu tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı.