Bir ihbarı değerlendirip, soruşturma başlatan İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, çetenin ele başılığını Karşıyaka’da restoran işleten Coşkun Temiziş'in yürüttüğünü belirledi. 17 Temmuz 2008 tarihinde harekete geçen ekipler, İzmir, Manisa, Mersin ve Edirne’de 'Rıhtım' adı verilen operasyon düzenledi. Aralarında asker, avukat ve polisler ile bir cezaevi ikinci müdürünün de bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin 2 cinayet, ruhsatsız silah, mermi ve el bombası bulundurmak, adam kaçırma, alıkoyma ve fidye isteme, 5 ayrı silahla yaralama, 5 işyerini ele gecirme, 4 oto kurşunlama, uyuşturucu madde ticareti yapma, ruşvet verme ve tehditle dolandırma suçlarını işledikleri iddia edildi. Adliyeye sevk edilen sanıklardan çete elebaşı Coşkun Temiziş ve cezaevi ikinci müdürü Kemal Yücel’in de aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklandı. Cumhuriyet savcısı 27 sanık hakkında dava açtı. Yargılama sürerken, 4 sanık tahliye edildi.

İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya tutuklu yargılanan Coşkun Temiziş, Erkut Günaltay, Murat Çakır, Ömer Üğdül ve Rasim Çetinkaya ile bazı tutuksuz sanık ile avukatları katıldı. Tutuklu ve tutuksuz sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyip, beraatlerini istedi.

Yargılama sonunda Coşkun Temiziş'e iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve 55 yıl 3 ay, Murat Çakır'a, 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 13 yıl 3 ay, Ömer Üğdül'e 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 27.5 yıl, Erkut Günaltay'a ağırlaştırılmış ömür boyu ve 5 yıl 9 ay, Rasim Çetinkaya'ya ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve 3 yıl 9 ay, Ahmet Uygurhan'a iki kez ömür boyu ve 6 ay 7 gün, Ali Ateş'e 24 yıl 10.5 ay, Yusuf Macit'e 16 yıl 10.5 ay, Faik Temiziş'e 23 yıl 3 ay, Hüsnü Aşik'a 12 yıl 7.5 ay, Aykut Yıldırım'a 13 yıl 3 ay, cezaevi ikinci müdürü Kemal Yücel ile avukat Günher Cevher'e 1 yıl 3'er ay ve 14 sanığa da 7 ay ila 4'er yıl arasında değişen hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Ahmet Uygurhan, Faik Temiziş, Ali Ateş, Hüsnü Aşik, Yusuf Macit ve Aykut Yıldırım hakkında yakalama ve tutuklama kararı verdi. Ceza alan sanıkların avukatları kararı temyiz edeceklerini söyledi.