Gaziemir Belediyesi tarafından düzenlenen plates kursları kadınları spora yönlendirerek daha sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlıyor. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda düzenlenen kursa kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Kadınların platese yoğun ilgi gösterdiğini ve bunun kendisini memnun ettiğini dile getiren Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi Meslek Yüksekokulu (BESYO) Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunu Plates Eğitmeni Şenay Aksoy, platesin sadece spor değil aynı zamanda bir yaşam tarzı olduğunu söylüyor.

‘Atın fazla kiloyu’

İnsanların sağlıklı ve huzurlu yaşam sürmelerinde platesin büyük katkısı olduğunu savunan Aksoy, “Plates yapan insanların bedenleri gelişiyor ve günlük hayattaki hareket kabiliyetleri artırıyor. Bedenlerini güçlendiren insanlar, plates yapmayanlara nazaran, yaşlılık döneminde fiziki açıdan daha sağlıklı oluyorlar. Plates yaparak kas sistemini güçlendiren, vücutlarını sıkılaştıran ve daha zinde bir bedene sahip olan kursiyerler, yediklerine ve içtiklerine dikkat ederek fazla kilolarından kurtuluyor” diyor. Plates aracılığıyla sağlıklı, zinde bir bedene sahip olan kursiyerler, kurslar aracılığıyla yeni arkadaşlar ediniyor ve günlük hayatın stresinden uzaklaşıyor.

Platesin faydaları

Denge, nefes ve egzersiz üçlüsünün sentezi olan plates tekniği 1900’lü yılların başında Joseph Pilates tarafından geliştirildi. Dünya da ve ülkemizde son yıllarda yaygınlaşan ve tıpta fizik tedavi alnında kullanılan plates, 1. Dünya Savaşında askerlerin tedavisinde kullanıldı. İnsanların sağlıklı bir fiziki yapıya sahip olmasını sağlayan platesin başlıca faydalarını şöyle sıralanabilir: Vücut duruşunu şekillendirir, dolaşım sistemi düzenler, kontrollü kas gelişimi sağlar ve iskelet yapısını güçlendirir.