Olay geçen yıl 10 Nisan'nda saat 03.30 sıralarında, Konak Meydanı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi Binası karşısında sahil şeridinde meydana geldi. Yaklaşık 3 yıl önce ayrıldığı eşi Fatma Acabey (40) ile tekrar görüşmek isteyen Abdullah Büyük, birlikte bir restorana gidip yemek yedi. Geç saatlere kadar konuşan ve ardından eve dönmek için yola çıkan Abdullah Büyük ile Fatma Acabey'in önü, tanımadıkları iki kişi tarafından kesildi. İkilinin yanına gelen kimliği belirsiz iki genç, Acabey'in çantasını gasp etmek istedi. Engel olmak isteyen Büyük’ü tartaklayan gençler, başına taşla vurup öldürdükten sonra kaçtı. Polis, Fatma Acabey'in verdiği bilgiler doğrultusunda olayı gerçekleştirdikleri iddisıyla 'hırsızlık, hırsızlık malı satın alma ve uyuşturucu' suçlarından sabıkalı M.D. ile sabıkası bulunmayan H.K.’yi gözaltına aldı. Acabey tarafından da teşhis edilen iki kişi suçlamaları kabul etmese de tutuklandı.

SAVCI VE MAHKEME BAŞKANININ MUHALEFETİNE RAĞMEN CEZA


İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada haklarında ömürboyu ve 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanıklar M.D. ve H.K., suçlamaları yine kabul etmedi. Savcı, yöneltilen suçları işlediklerine dair haklarında yeterli delil bulunmadığını belirttiği sanıkların beraatlerini talep etti. Sanıkların avukatı Kübra Türkoğlu da suçu işlediklerine dair delil bulunmadığını kaydederek, savcının görüşüne katıldıklarını belirtti. Sanıklar M.D. ile H.K. de olay günü orada bulunmadıklarını söyleyerek beraatlerini talep etti.

Yargılama sonunda mahkeme başkanının muhalefet şerhine rağmen, her iki sanık da oy çokluğuyla 'kasten öldürme ve gece vakti yağma' suçundan ömürboyu ve 5'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

YARGITAY 'BERAAT VERİLMELİ' DEDİ

Duruşma savcısı ve sanıkların avukatı Kübra Türkoğlu, kararın temyizi için Yargıtay’a başvurdu. Dosyayı inceleyen Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi temyiz istemini yerinde görüp, yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu. Ceza değil beraat kararı verilmesi gerektiği belirtildi.

Sanıklar M.D. ve H.K., bozmanın ardından önümüzdeki günlerde tekrar hakim karşısına çıkacak.