Altındağ semtindeki 44'üncü Bakım Merkezi Komutanlığı’nda görev yapan İkmal Astsubay Başçavuş 39 yaşındaki H.H.Ö., banka ve kart borçlarını ödeyemeyince arkadaşından yardım istedi. Arkadaşının yönlendirmesiyle kalpazanlıktan suç kaydı bulunan T.Ç. ile buluşup anlaşan H.H.Ö., daha sonra İstanbul’a giderek buradaki kalpazanlık şebekesinden yüzde 10 komisyon karşılığında, 150 sahte yüz TL ile 5 sahte 100 ABD doları banknot aldı.

SAHTE PARALARI SATTIĞI OTOMOBİLİNDE UNUTTU

İddiaya göre İzmir’e gelip bu paraları piyasaya sürmeyi planlayan H.H.Ö., bunlardan bir kısmını askeri kantinde  piyasaya sürdü. Ancak borçlarını ödeme süresi gelen H.H.Ö., bu kez de sahibi olduğu otomobili 40 bin TL karşılığında galericiye sattı. Aracı resmi olarak da üzerine alan galerici Şerif Ahmet Uzun, otomobile yaptığı detaylı temizlik sırasında bagajda stepne lastiğinin bulunduğu yerde poşet içerisinde sahte para buldu. Polisten yardım isteyen galericinin verdiği bilgiler doğrultusunda da ekipler, bulunan 149 sahte 100 TL ile 5 sahte 100 ABD dolarının sahibi olarak Astsubay Başçavuş H.H.Ö.’nün bulunduğu birliğe giderek görüşme yaptı.

ÖNCE İNKAR SONRA KABUL ETTİ


İlk olarak suçu kabul etmeyen ve aracı Eskişehir’in merkez ilçelerinden birisinin belediye başkan yardımcısından satın aldığını, paralardan da bilgisinin olmadığını ileri sürdü. Ancak polisin parmak izlerini alacağını ve bunların da paralar üzerinde çıkması durumunda cezasının artacağı uyarısı üzerine H.H.Ö., bu kez suçunu itiraf etti.

Eşini bir süre önce kaybeden bir çocuk babası H.H.Ö.’nün, borçlarını ödeyebilmek için böyle bir olaya başvurduğunu ancak vicdanı elvermeyince de parayı piyasaya sürmekten vazgeçtiğini söylediği belirtildi. Paralarda parmak izi çıkan Astsubay Başçavuş H.H.Ö., işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Bu arada polisin, H.H.Ö.’nün ortak hareket ettiği T.Ç.’yi yakalamak için soruşturmasının devam ettiği bildirildi.