3 boyutlu yaya geçidi projesi trafikte çocukların dikkatini çekmek ve bu sayede hem çocukların yaya geçidi kullanımını arttırmak hem de okul önlerinde kazaların yaşanmasını engellemek amacıyla gerçekleştirildi. Projede, Seferihisar'ın üyesi olduğu "Yaşamın kolay olduğu kentlerin uluslararası ağı" Cittaslow'un logosu olan salyangoz figürü kullanıldı. 

Sığacık 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu önündeki yaya geçidinde uygulanan 3D proje, pazartesi sabahı okula gelen öğrenciler için büyük bir sürpriz oldu. 3D figürleri beğenerek inceleyen öğrencilerin, karşıdan karşıya geçişlerde yaya geçidini kullanmaları gözlerden kaçmadı.

Konuyla ilgili konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Okul önleri trafikte en hassas olunması gereken yollar. Çocuklar okula giderken arkadaşlarıyla büyük bir heyecanla her yerden karşıya geçebiliyor. Biz çocukların yaya geçidi kullanmalarını arttırmak hem de turistik açıdan çok önemli bir yer olan Sığacık ve Kale girişi öncesi Sakin Şehrin sevimli bir logosunu koyarak bir güzellik katmak istedik. Bu projeyi gerçekleştirmemizi sağlayan Hazal Yeşilçam ve İzmir Pans ekibine teşekkür ediyorum.

3D figürler yoldan geçen arabalar tarafından görülemiyor. Figürleri sadece yaya geçidinden karşıdan karşıya geçenler görebilecek.