Brezilya kentleri ile İzmir arasındaki işbirliğini artırmak amacıyla İzmir'e gelen Brezilya Federal Cumhuriyeti'nin İstanbul Başkonsolosu Paolo Franca, İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Müsteşarı Jose Wilson ve İzmir Fahri Konsolosu Tamer Bozoklar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.
Heyeti, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan karşıladı. Daha önce kruvaziyer gemi ile sadece Efes'i ziyaret ettiğini ve çok beğendiğini belirten Franca, 'Bu İzmir'e ilk gelişim. Şimdiden aşık oldum. Brezilyalılar için İzmir bir cennet ve bu kente çok büyük ilgi duyuyorlar' dedi.

Fuara katılım

Brezilya kentleri ile İzmir arasındaki işbirliği imkanlarını hareketlendirmek, kültürel ve sosyal ilişkilere daha yaratıcı bir ivme kazandırmak istediklerini belirten Franca, işadamları ile birlikte bu yıl yapılacak İzmir Enternasyonal Fuarı'na da katılmak istediklerini belirtti. Heyeti İzmir'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ise Brezilya'nın Sao Paulo kenti ile Kardeş Kent olmak için Meclis kararı aldıklarını ve işlemlerin son aşamaya geldiğini hatırlatarak, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için pek çok sektörde ortaklık çalışmalar yapabileceklerini söyledi. Heyet daha sonra Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi olan Fuar İzmir'i ziyaret etti.