Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, belediye tarafından yapımı tamamlanan sosyal tesisleri törenle hizmete açtı. Belediye, Balkan göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Sarnıç bölgesindeki sosyal tesislere, göçmen vatandaşların isteği üzerine Balkan göçmenlerini tek çatı altında toplamak amacıyla Balkan Göçmenleri Derneği’ni kuran Mümin Gençoğlu’nun adını verdi. Açılışta konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Bölgede yaşayan halkın, öğretmenlerin ve Balkan Göçmenleri Derneği (Bal-Göç) Sarnıç Şubesi yetkililerinin isteği üzerine sosyal tesislerimize Balkan göçmenlerin tek çatı altında toplayarak, birlik bütünlük olmalarını sağlayan Mümin Gençoğolu’nun adını verdik.  Sarnıç’ta yakın zaman önce hizmete sunduğumuz parklara da Nuri Turgut Adalı ve Ömer Osman Erendoruk’un isimlerini verdik. Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımızın kültürlerini özgürce yaşayabilmeleri için mücadele vermiş bu insanların gelecek nesiller tarafından tanınmasını amaçlıyoruz” dedi. 

Gaziemir’e yeşil dokunuş

Çevreye önemli yatırımlar yaparak kentteki yeşil alan miktarında ve park sayısında büyük artış sağladıklarına vurgu yapan Başkan Şenol, geleceğin sahibi gençlere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak istediklerini söyledi. Başkan Şenol, “Gaziemir’in yüzölçümünün büyük kısmını yeşil alan olmasına rağmen biz yeşil miktarını daha da arttırdık. Bugüne kadar 65 bin ağaç dikerek, 12 bine yakın meyve fidanı dağıttık. Park ve yeşil alan sayısını 142’ye çıkardık. Bugün 34 parkımız otomatik sulanıyor. Bünyemizdeki ahşap ve metal atölyelerinde kent mobilyaları üretip tasarruf sağladık. Geri dönüşüm yöntemiyle çevrenin kirlenmesinin önüne geçtik” diye konuştu.

Balkan Derneklerinden Şenol’a teşekkür


Açılışa katılan ve söz alan Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Partisi Milletvekili Erdinç Hayrullah, İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamdi Kanlıoğlu, Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı ve Ege Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleymen Pehlivanoğlu, Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu Başkanı Yüksel Özkan, Mümin Gençoğlu’nun torunu Gökhan Sözüçetin Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a her zaman proje ve icraatlarıyla göçmen vatandaşlara destek verdiği için teşekkür ettiler. Balkan göçmenleri için önemli isimlerden olan Mümin Gençoğlu’nun adının tesise verilmesini vefa örneği olarak tanımlayan konuşmacılar, Gençoğlu adının yaşatılmasının kendilerini onurlandırdığını ifade ettiler. Göçmenlerin ve bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği açılışa CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan, İlçe Başkanı Umut Tekin, il genel ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

Sosyal tesiste yok yok

Kentin yoğunluğundan ve gürültüsünden kaçarak kendilerini doğanın kollarına atan doğaseverlere, çam ağaçları ve temiz havasıyla kollarını açan sosyal tesisler, cazibe merkezi haline gelecek. 16 dönümlük alanı kaplayan sosyal tesislerde 2 bin 500 metrekarelik iki adet kır düğün salonu, 20 hobi bahçesi, gençlik merkezi, 300 metrekarelik çocuk oyun alanı, bin 500 metrekarelik alanda da basketbol, voleybol, halı saha ve 500 araçlık otopark yer alıyor.
Tesisin içerisinde yapılan yol ve kaldırım düzenlemelerinde bin 800 metrekarelik alan parke taşıyla kaplanırken, alanın yeşilliğini arttırtmak için 460 ağaç, bin 425 çalı ve iki bin 300 yer örtücü bitki dikildi. Düğün salonlarının bulunduğu alanda gelin-damatların dinlenmeleri ve ihtiyaçlarını gidermeleri için bekleme salonu da yer alıyor.

Çocuklar ve sporseverler unutulmadı


Doğaseverler ve şehrin kalabalığından uzaklaşarak doğayla baş başa zaman geçirmeyi tercih edenler için restore edilen tesisler de çocuklar ve sporseverler de unutulmamış. Çocuklar alandaki çocuk oyun parkurunda gönüllerince zaman geçirmenin, sporseverler de tesislerde bulunan 2 basketbol sahası, futbol sahası, spor aletleriyle temiz hava da spor yapmanın keyfini yaşayacaklar.