Sarnıçlılar mahallelerinde yaşanan 2B sorununun çözümlenmemesi üzerine TBMM'ye gitti. İki otobüs ile Gaziemir'den TBMM'ye giden Sarnıçlılar'ı CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger karşıladı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Belediye Meclis Üyeleri ve Sarnıç halkından oluşan 70 kişilik kafile oluşan önce CHP Grup toplantısına katıldı. Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret etti. Kemal Kılıçdaroğlu Sarnıçlılar'ı kabul ederek tek tek sorunlarını dinledi.

Konuyu gündeme taşıyan Gaziemir CHP İlçe Başkanı Umut Tekin "Sarnıçlılar yıllardır oturdukları yerlerden çıkartılmak isteniyor. Çözümlenemeyen 2B sorununun altında Türkiye'nin büyük holdingleri ve önemli isimlerinin bulunduğunu öğrendik. Kim olursa olsun bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

Rant ve talan yasasına dönüştü


Sarnıç'ta yaşanan hukuksuzluğu TBMM'ye taşıyan İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ise "Aylardır vatandaşlarımızın sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Yaklaşık yirmi bin kişiyi mağdur edecek bir sorunla karşı karşıyayız. Amacımız, bağcı dövmek değil üzüm yemek olduğu için öncelikle işi siyasi zemine çekmeden çözüm üretmek istedik. Bunun için AKP'nin İzmir milletvekili arkadaşlarla görüştük. Sonuç alamadık. Ardından bakanlığa defalarca başvurmamıza rağmen ciddiye alıp randevu bile vermediler. Yasal zeminde vatandaşlarımızı mağdur edenlere karşı Sarnıç halkıyla beraber mücadeleye devam edeceğiz. Yirmi bin kişinin haklarını kimseye gasp ettirmeyeceğiz dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 2B yasasının bir rant ve talan yasasına dönüştüğünü belirterek, Sarnıç'ta yaşananların ayrıca incelenmesi gerektiğini, bu konuyla ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.