Geçen 15 Nisan Pazar günü, saat 10.00 sıralarında Yeni Girne Caddesi, Kareksan Ekmek Fabrikası önünde meydana gelen olayda, devriye görevi yapan Ali Rıza Metin ve Enver Sevgili’den oluşan polis ekibi, pijamalarıyla yola fırlayan T.B.’nin, kendilerine işaret etmesi üzerine acil bir durum olduğu düşüncesiyle durdu. Ekibin durmasının ardından arka bölümdeki sürmeli kapıyı açan T.B., koltuğa oturduktan sonra polis memurlarına “Bakanlığa çek” diye seslendi.

Polis memurlarının “Ne bakanlığı” demesi üzerine, T.B., bu kez “Gazdan ayağını çekme” diye bağırdıktan sonra yanındaki satırı hemen önündeki koltukta oturan polis memuru Ali Rıza Metin’nin boğazına dayadı. Araç içerisinde yaşanan boğuşma sırasında saldırgan T.B., Ali Rıza Metin’i yüzünden ve başından yaraladıktan sonra, kendisine müdahale eden direksiyondaki polis memuru Enver Sevgili’nin de başına vurarak yaraladı. Arbede sırasında araçtan inmeyi başaran polis memuru Enver Sevgili, ekip arkadaşına satırla saldırmayı sürdüren T.B.’yi, beylik tabancasıyla bacaklarından vurarak etkisiz hale getirdi. Özel Medical Park Hastanesi’nde tedavi edilen polis memurları taburcu edildi.

ÖNCE TEŞHİS SONRA SORUŞTURMA


İlk müdahalesi aynı özel hastanede yapılan zanlı T.B., daha sonra Ege Ünivesitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yaklaşık iki hafta boyunca bacaklarındaki kurşun yaraları tedavi edilen T.B., psikiyatrik rahatsızlık yönünden de kontrolden geçirildi. Hastanedeki ilk incelemede psikoz teşhisi konulan T.B., Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi.

Almanya doğumlu olan, tek başına yaşayan, uyuşturucu kullanmaktan kaydı bulunan, komşularının da sık sık şikayetci olduğu T.B’nin, henüz ne polis, ne de savcılık tarafından ifadesinin alınmadığı öğrenildi. T.B.’nin, hastanedeki tedavisi sonrasında konulacak olan kesin teşhise göre soruşturmaya yön verileceği belirtildi.

Psikoz nedir?

Psikoz, düşünce ve duyunun ağır oranda bozulduğu zihin durumunu tanımlamakta kullanılan genel bir psikiyatri terimidir. Psikotik epizod geçiren hastalar halüsinasyonlar görüp, delüzyonel inançlar taşıyabilir (grandiyöz veya paranoid delüzyonlar gibi), kişilik değişiklikleri ve düşünce bozukluğu gösterebilir. Bir psikotik epizod gerçek ile bağlatının kopması veya zarar görmesi ile karakterizedir denilebilir. Gençlerde daha sık görülen psikoz ağır bir zihinsel hastalığın belirtisi olabilir.