Esin Gençel- Halkevleri Reyhanlı'da gerçekleşen saldırının birinci haftasında 'savaşa karşı ses çıkar' eylemi düzenledi. Eylemin İzmir'deki adresi ise Konak'ta bulunan YKM önü oldu. Alkışlarla, ıslıklarla, ellerindeki düdüklerle saldırıya dikkat çeken halkevleri üyeleri Halil Fıfat Paşa Caddesi'ne çıkarak sürücülerden de destek istedi. Sürücüler de araçlarının kornalarına basarak eyleme destek verdi. Üyeler ayrıca vatandaşlara siyah kurdele dağıttı.

Reyhanlı saldırısı sorumlularının yargılanmasını isteyen üyeler adına basın açıklamasını okuyan Halkevleri üyesi Didem Tosun, "AKP iktidarı savaşın, kanın, gözyaşının iktidarıdır. Onlarca insanımızı katleden, onlarcasını yaralayan bombalar AKP politikalarının sonucudur. Ülkemizin tarihinin en kanlı bombalı saldırısının faili AKP'dir" dedi.

Tosun, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bizler bugün ülkemizin dört bir yanında Reyhanlı'da hayatını kaybedenler için yastayız. Ancak biliyoruz ki AKP'yi durdurmadıkça savaş, gözyaşı ve ölüm bitmeyecek. Reyhanlı, AKP tarafından Suriyeli silahlı muhaliflerin ve uluslararası cihatçıların üssü konumuna getirilmiştir. Bu haliyle de Suriye sınırındaki diğer pek çok kentimiz gibi çatışmaya açık hale getirilmiş, halkımız savaşın hedefi yapılmıştır. AKP iktidarı Suriye'de savaş kışkırtıcısı politikalarla çatışma tohumları ekmiştir. AKP derhal savaş kışkırtıcı politikalarından vazgeçmeli. Yoksa bu siyasetin faturası ülkemiz halkına kesiliyor. Bu bombalar Ankara'da, İstanbul'da ve ülkemizin birçok yerinde patlayabilir. Bundan sonra yaşanacak her saldırının sorumlusu AKP olacaktır. Sınır kentleri silahlı çetelerin ve uluslararası cihatçıların üssü olmaktan çıkartılmalıdır. Bu dış siyasetin sorumluları başta Ahmet Davutoğlu olmak üzere derhal istifa etmelidir. Savaş politikalarını durdurmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz."