Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, açılış konuşmasında Paris'teki terör saldırılarının acısını hissettiklerini, Anadolu'nun çeşitli yerlerinden gelen şehit haberlerinin de iç acıtmaya devam ettiğini söyledi. Terör saldırılarının, kimsenin emniyette olmadığı duygusunu yaşatmayı amaçladığını belirten Soyer, "Korkarsanız, hiçbir şey yapmamanızı isteyenleri memnun edersiniz. Biz korkmuyoruz ve bizi korkutmak isteyenlere inat, bu etkinliği düzenliyoruz." dedi.

Seferihisar'ın büyük bir mandalina bahçesi olduğunu, bunun değerini, üreticinin ekmeğini büyütmek çalıştıklarını söyleyen Başkan Soyer, “Önce Mandalina Üretici Birliği'ni kurduk. Ardından işleme paketleme tesisi satın aldık ve birliğe devrettik. Ürünü işlemeye başladık. Sadece dalından koparılıp satılan bir ürün olmaktan çıkarmak, rekabet gücünü arttırmak, raf ömrünü uzatmak ve katma değerini büyütmek için yan ürünlerini geliştirmeye başladık. Bu sezon mandalinamızı kurutmaya başlıyoruz. Yine bu sezon Seferihisar’ın en büyük ihtiyaçlarından birini, soğuk hava deposunu faaliyete geçireceğiz. Ürünün değerini yükseltmeye devam edeceğiz. Bunun için mandalina bahçelerini korumamız, betona feda etmememiz gerek. Zeytinimize, asmamıza, enginarımıza sahip çıkmalıyız. İmar hakkı için bahçelerini yok edenleri gördükçe içimiz yanıyor.” şeklinde konuştu.

HOLLANDA FUTBOL TAKIMIYLA MANDALİNA ANLAŞMASI

Geçen yıl ilk kez Almanya'ya iki TIR mandalina ihraç ettiklerini belirten Soyer, "Bu sene Hollanda'ya, ayın 21'inden itibaren her biri 21 tonluk 10 TIR yolcu edeceğiz. Hollanda'nın PEC Zwolle takımıyla satış anlaşması yaptık. 3 kiloluk paketler halinde gidecek. Kutunun üzerinde, 'I love Seferihisar' yazısının yanısıra kulübün arması ve McDonald’s markası da olacak. Bu kutuların binlercesi, Hollanda'da statlarda dağıtılacak. Ayrıca McDonald’s markasının satış noktalarında, binlerce kişiye Seferihisar mandalinası dağıtılacak. Kulüp bundan gelir elde edecek. Böylece 100 bin euroya eşdeğer reklam ücretsiz yapılacak. Bu daha başlangıç, seneye 5 bin ton göndereceğiz." dedi.

Mandalina Şenliği kapsamında “En İyi Mandalina Yetiştiricisi”, “Mandalina Kral ve Kraliçesi”, “En İyi Mandalinalı Yiyecek”, “En Yavaş Bisiklet Sürme”, “En İyi Mandalinalı Hediyelik Eşya Tasarım” yarışmaları düzenlendi. En iyi mandalina üreticisi Vesile Güney seçilirken En İyi Mandalinalı Yemek ödülü Nihan Yavuz ve İpek Güven’e, En İyi Mandalinalı Tatlı ödülü ise Büşra Aydın’a verildi. En Yavaş Bisiklet Sürme Yarışması'nı Sercan Özuyuntaş, En İyi Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması'nı ise Ayfer Güleç kazandı.

YENİ KRAL VE KRALİÇE BELLİ OLDU

Mandalina Şenliği’nin en dikkat çeken faaliyeti olan, mandalina kral ve kraliçesinin seçildiği güzellik yarışma da yine büyük heyecana sahne oldu. Rönesans Ajans tarafından hazırlanan güzellik yarışmasında Seferihisar Belediyesi’nin misafirleri olarak, gazeteci ve televizyoncu Fatih Portakal ile tiyatro sanatçısı Altan Gördüm de yer aldı. Yarışma kostümlerinin modacı Jeyan Gedik tarafından hazırlandığı yarışmada mandalina kralı 2 numarayla yarışan Berkay Kococoğlu, kraliçesi ise 1 numarayla yarışan Gizem Şehirli oldu. Kral ve kraliçeye taçları, Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik ve Başkan Tunç Soyer tarafından takıldı. Mandalina Şenliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın konseriyle tamamlandı.