Yaşamın kolay olduğu kentlerin uluslararası ağı olan Cittaslow'un (Sakin şehir) Türkiye'deki ilk temsilcisi ve başkenti olan Seferihisar Belediyesi, birliğin en önemli kriterlerinden olan "Yerel Üreticiyi Destekleme" kriteri kapsamında hayata geçirdiği üretici pazarı, internet üzerinden Türkiye'yle buluşturdu. Üreten herkesin ekmeği büyüten projede tek şart, ürünlerin Seferihisar'da üretiliyor olması ve aracısız tüketiciyle buluşması. Seferihisar Belediyesi'nin himayesinde, Seferihisarlı kadınların kurduğu Hıdırlık Kalkınma Kooperatifi öncülüğünde kurulan "Seferipazar" Ege Bölgesi'nin eşsiz lezzetlerini uygun fiyata tüketiciyle buluşturuyor. Zeytinyağı'ndan balığa, Şevket-i Bostan otundan yöresel Armola Peyniri'ne kadar yüzlerce ürünün satışı başladı.

Kadınlara katkı sağlanacak


Sanal pazarda Seferihisar'da üretilen bütün ürünlerin satışa sunulacağını belirten Başkan Tunç Soyer, "Ev hanımlarının gelirine katkı için bu projeyi başlattık. Salçadan tarhanaya, zeytinyağından mandalinaya kadar 100'den fazla ürün bu pazarda yer alacak " dedi. Soyer, sadece üreticiye destek amacında olduklarını söyledi. Belediye'nin çatı görevi göreceği projeyi, Hıdırlık Kalkınma Kooperatifi yürütecek. Seferipazar'a verilen siparişlerin salı ve cuma günleri dağıtımı yapılacak.

İlk gün 25 bin ziyaretçi


www.seferipazar.com adresi ilk gün 25 bin kez tıklandı. Armola, zeytinyağı, bal kabağı, çeşitli otlar ve kahvaltı sepeti en çok ilgi gösterilen ürünler arasında yer aldı.

Neler satılıyor?


Armola, zeytinyağı, enginar, köy ekmeği, turp otu, şevketi bostan, bal kabağı, böreklik otlar, hurma zeytin, çekişte, hindiba, ısırgan otu, kırmızı pancar, körmen, köy yumurtası, mandalina reçeli, balık ve daha birçok ürün...