Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Başkan Yardımcılarıyla birlikte sahneye çıkan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptıkları ve yapacakları projelerle ilgili önemli mesajlar verirken, "Artık dünyanın her yerinde bilinen markalaşan bir Seferihisar var. Ben Seferihisar'la ve Seferihisarlı olmakla gurur duyuyorum. Sizde her yerde herkese göğsünüzü kabartarak Seferihisarlıyım diyebilirsiniz. Karşılığında duyacağınız cümleler benim gibi sizlerin de tüylerini diken diken edecektir. Tüm Seferihisarlıları Seferihisarlı olmaktan gurur duymaya davet ediyorum. Gururlanın çünkü Seferihisar, binaları ya da projeleriyle değil, sizlerle yaşayacak. Yaşasın Seferihisar ve Seferihisarlılar" dedi.

Seferihisar Belediyesi Eski Kültür Merkezi'nde düzenlenen iki yılı değerlendirme toplantısına yaklaşık bin kişi katıldı. Seferihisar belediyesi ve ünlü yönetmen Çağan Irmak'ın Seferihisar için çektiği belgeselin gösterimi ile başlayan gece, Demir Demirkan'ın Seferihisar'a hediye ettiği Yavaş Yaşamalı şarkısı eşliğinde devam etti. Ardından iki yılda yaptıklarını anlatmak için söz alan Başkan Soyer, yaklaşık yarım saat süren sunumunda Seferihisar'ın dünü, bugünü ve yarınıyla ilgili çalışmalarını aktardı. Türkiye'de birçok ilk projeye imza attıklarını ve birçok belediyenin örnek alarak projeleri uyguladığını belirten Soyer, "Bugün, Seferihisar Belediye Başkanlığı'nda ikinci yılımı doldurdum. Bazen zaman ne kadar çabuk geçti istediklerimizi yapamadık, bazen de bu iki yıla ne kadar çok şey sığdırdık diye düşünüyorum. Belediye yönetimi olarak gerçekleştirdiklerimiz Seferihisar'da olduğu kadar Türkiye'de ve dünyada da olumlu yankı buldu. Ama bu yankıdan daha önemlisi ve yapılan az mı çok mu sorusuna tarafsız bir cevap Türkiye İstatistik Kurumundan geldi. Kurumun Ocak 2011 verilerine göre Seferihisar, İzmir'in ilçeleri arasında en çok yaşanmak istenen yer oldu" diyerek başladı.


20 seneyi hayal ediyoruz

Tamamladıkları, devam eden ve başlayacak projelerini açıklayan Başkan Soyer; "Seferihisar'ın geleceğini tarım, turizm, tarih, kültür-sanat ve spor alanlarında geliştireceğimiz vizyonla inşa edeceğiz. Biz Seferihisar'ın 20 sene sonrasını hayal ediyoruz. Seferihisar'a dışarıdan ithal proje getirmiyoruz Seferihisar'ın zaten hep sahip olduğu, güçlü olduğu yönleri ön plana çıkarıyoruz. Bir anlamda aynanın üzerindeki tozu siliyoruz. Göreve gelirken, Seferihisar istiridye kabuğu içinde bir inci. Bu kabuk o kadar sert ki kimse kırmayı başaramamış. Biz bu kabuğu kıracağız. Seferihisar'ı dünya kenti yapacağız dedik. İşte iki sene içerisinde geldiğimiz nokta. Sizden aldığımız görev süresi dolana kadar o inci pırıl pırıl ortaya çıkacak ve herkesi hayran bırakacak. Seferihisar'ı deprem bölgesi olarak anılan ve sahillerine vuran mülteci cesetleriyle medyada yer alan bir yer halinden çıkarıp Türkiye'nin en çok konuşulan, gıpta edilen, kıskanılan ve ziyaret edilmek istenen kenti yapmaya devam edeceğiz. Bu çabalarımız sonucu marka olan Seferihisar'da; esnafından işçisine, müteahhidinden arsa sahibine, ev kadınından köylüsüne, herkesin gelir düzeyinin artmaya devam ettiğini göreceğiz.