Selvi Kılıçdaroğlu üç günlük programının ilk saatlerini Buca Gölet’te Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve Buca’ya bağlı köylerde yaşayan kadınlar ile kahvaltıda buluşarak geçirdi.

Başkan Ercan Tatı’nın konuğu olan Selvi Kılıçdaroğlu’nu Tatı’nın eşi Oya Tatı karşılarken, Kılıçdaroğlu’nu PM Üyesi Berrin Dilekçi, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İl Kadın Kolu Başkanı Özgün Utku, Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül ve yöneticiler ile kadınlar yalnız bırakmadı.

İzmir’in kadınlarına güveniyorum

Anneler Günü kutlama etkinlikleri haftasında İzmir ziyaretini Bucalı kadınlarla başlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, kadınlar  ile uzun sohbetler yaptı.  Buca’ya gelmekten mutlu olduğunu dile getiren Selvi Kılıçdaroğlu, İzmir’in kadınlarına seslendi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“İzmir’in güler yüzlü, çalışkan, mücadeleci kadınları, hepinizi saygı ile karşılıyorum. Buraya geldiğim için ve sizlerle tanıştığım için çok mutluyum. Anneler Günü etkinliği bağlamında gerçekleşen bir günde beraberiz. Bu vesileyle bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum. Anneler ve kadınlar yapılacak çok işimiz var. Kadına şiddet olsun, kadının bağımsızlığı ve eşitliği derken hepsi annelerle ilgili birbirinden bağımsız değil bunlar. Ama ben İzmir’in kadınlarına güveniyorum. Asla geri adım atmayacaklar. Mücadelelerine devam edecekler. Etrafına ışık saçacaklar ben buna inanıyorum.”

 
Kılıçdaroğlu, Başbakanımız olacaktır

Buca Belediye Başkanı Ercan tatı ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun Bucalı kadınlar ile buluşmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Başkan Tatı, Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir buçuk yıl sonra Türkiye’nin Başbakanı olarak göreceklerini söyledi. Öncelikle kadınların Anneler Gününü kutlayan Tatı, ardından CHP sıralarında kadınların yer almasının önemine değindi. Tatı, şöyle konuştu:

 “Bizim için en kutsal varlık olan, eli öpülesi annelerimizin anneler günü kutlu olsun. Şimdi CHP Genel Başkanı olan ama bir buçuk yıl sonrasının Başbakanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Hanım’a ise Bucamıza hoş geldin diyorum. Nüfusunda T.C. yazan herkese hoş geldiniz diyorum. Uzun yıllar sonra Genel Başkanımızın eşini İzmir’de konuk ediyoruz. Ev sahibiyiz. Göreve geldiğimiz günden beri CHP’nin koyduğu kotalar CHP’nin yaptığı tüzükler kadınlarımıza ne kadar değer verildiğini bir kez daha gösteriyor. Yüzde 33 kotası Türkiye’de hiçbir siyasi partinin cesaret edip koyamadığı bir kotadır. Ancak Genel Başkanımızın da bize şifahen söylediği yüzde 33 sadece tüzükte yazandır. Yüzce 33 diye bir şey yok. Haydi, kadınlar gelin yüzde yüz sizinle birlikte iktidara ortak olalım sizlerle beraber.  Yüzde yüzlerle önce belediye meclislerini sonra TBMM’yi kuşatın ve Mustafa Kemal’in bize emanet ettiği bu Cumhuriyetimizi kahvelerde dedikodu yapar gibi Ankara’yı yönetenlerden alın ve laik olduğu yere getirin.”

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Selvi Kılıçdaroğlu’na ilçelerinden yapmış olduğu ziyaretten dolayı kendisine teşekkürlerini sunarken birde Kılıçdaroğlu’na Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın fotoğrafının yer aldığı el aynasını hediye etti.

Engin: İzmirli kadınlar direnerek kazanacak

Selvi Kılıçdaroğlu’na eşlik eden CHP İl Başkanı Ali Engin de önce anneler gününü kutladı ardından İzmir kadınlarının farkına değindi. Engin, “Tüm annelerimizin anneler gününü kutlamak istiyorum. Genel Başkanımın değerli eşinin İzmir’e bu ziyareti bizi gerçekten çok mutlu etmiştir. Daha öncede kendisi ile yaptığımız bir telefon görüşmesinde kendisini İzmir’e davet etmiştik. Sağ olsunlar bugüne denk geldi. Kendisinin de ifade ettiği gibi İzmirli kadınlar direnecektir ve direnerek kazanacaktır buna inanıyoruz. Kendisi de gerçekten siyasetçi eşlerinin ne kadar büyük fedakarlıklar içerisinde eşlerine yardımcı olduğu, partiye yardımcı olduğunu en iyi bilen insanlardanız. Bundan sonra bu çalışmalarımıza kendisinin daha fazla katılmasını umuyoruz ve bekliyoruz” dedi.

CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, ilçe adına konuşarak, “ Cumhuriyetin temel taşı olan değerli kadınlarımızla beraberiz. Türkiye’nin aydınlık yüzü ve Türkiye’nin kuruluşunda en büyük temel taşı olan kadınlarımızın anneler günü şimdiden kutlu olsun. Sayın Selvi Hanım şunu bilin İzmir yine İzmirliliğini yapacak. 2014’te Genel Başkanımızı Başbakan yapmaya İzmir olarak bütün gücümüzle hazırız” diye seslendi.