Olay, geçen 30 Mart’ta, Çamlık Mahallesi 845 Sokak 24-A/1 numaradaki 3 katlı binanın merdivenlerinde meydana geldi. Altı aydır işsiz olan oto elektrikçisi Yaşar Uysal ile ev hanımı B.Ç., 5 yıl önce birlikte yaşamaya başladı. İlk evliliğinden 2 çocuğu olan B.Ç.’nin Uysal ile birlikteliğinden de bir çocuğu oldu. Mutlu başlayan ilişkileri B.Ç.’nin iddiaya göre, şiddet görmeye başlaması üzerine son buldu. Sık sık tartıştıkları belirtilen ikili olay gecesi geç saatlere kadar birlikte sohbet edip içki içti. Çift, iddiaya göre, B.Ç.’nin aldatıldığını öğrenmesi üzerine kızları B.’nin gözleri önünde tartıştı. Büyüyen tartışmada B.Ç., Uysal tarafından darp edildi. Öfkesine hakim olamayan B.Ç., evden çıkarak bina merdivenlerinin 1’inci katına kadar inen Uysal’ın peşinden gitti. B.Ç., burada yakaladığı Uysal’ı yanına aldığı çakı ile göğsünün sol tarafından ve sağ bacağından yaraladı. Uysal, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. B.Ç., işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

KENDİMİ KORUMAK İSTEDİM

Poliste ve savcılıkta verdiği ifadesinde, Yaşar Uysal’ın kendisine son zamanlarda şiddet uygulayıp, başka kadınla aldattığını ileri süren B.Ç., “Beş yıldır kendisiyle nikahsız olarak birlikte yaşıyoruz. Bu birlikteliğimizden de çocuğumuz oldu. Başka bir kadınla beni aldattığını öğrendim. Bu yüzden aramızda sık sık tartışma yaşandı" dedi.

Olay gecesi de Yaşar Uysal'ın eve alkollü geldiğini ve evde de alkol almaya devam ettiğini ileri süren B.Ç., "Yine o kadından bahsetti. Bana 'Benim hayatım bu, beğenmiyorsan s..tir git’ dedi. Tartışmamızı duyan alt katta oturan kayınvalidem de yanımıza geldi. Oğlunu alıp mutfağa götürdü. Valizimi hazırlayıp büyük kızım B. ile birlikte dışarı çıktık. Evde cep telefonumu unuttuğum için geri döndüm. Telefonumun nerede olduğunu sordum. Benim boynumdan tutup, üçüncü kat merdivenlerinden aşağıya doğru itmeye başladı. Birinci kata kadar bu şekilde indik. Cebimde bulunan çakıyı çıkartıp, kendimi korumak amacıyla iki kez salladım. Yaralı halde yere düştü. Kayınpederim hastaneye götürdü. Böyle olmasını bende istemezdim” diye konuştu.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, hazırladığı iddianamede, toplanan deliller Adli Tıp Raporu ve ölenden alınan kanda alkol ve uyuşturucu madde (esrar) bulunduğunu, sanığın da suçunu kabul ettiğini, bu kapsamda B.Ç.’nin 'Kasten adam öldürme, 6136 Sayılı Kanuna muhalefet' suçlarından ömür boyu hapis ve 3 yıl hapis cezası istemiyle yargılanması için Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Sanık B.Ç., önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacak.