Türkiye'nin ilk Cittaslow (Sakin Şehri) Seferihisar'da, ilçe genelinde yapılacak kriterlere uygun yenileme çalışmaları Sığacık Meydanı'ndan başladı. Sığacık  Peyzaj Tasarım Projesi; "Yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak, Sakin Şehir kriterlerine uygun meydan ve rekreasyon düzenlemesi yapmak ayrıca yerel sosyo-ekonomik yaşamı canlandırarak ilçenin sürdürülebilir kalkınmasını desteklemek, çevre, altyapı, kentsel kalite, yerel üretimi korumak, misafirperverlik, farkındalık ve slow food kriterlerine uygun olarak hazırlandı. Turizm Altyapı Hizmet Birliği bünyesinde çalışan Peyzaj Mimarı ve proje koordinatörü Hande Gül Sevinç tarafından çizilen projenin yapımı, yüklenici firma CEMER İnşaat San.Tic.Ltd.Şti tarafından yapılacak. 12 dönüm alanda gerçekleşecek ve Sığacık'ı çekim merkezi haline getirecek proje haziran ayında tamamlanacak.

Seferihisar genelinde yaşanacak büyük bir değişimin ilk adımının Sığacık Peyzaj Tasarım Projesi olduğunu vurgulayan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Kaymakamlığı Turizm Altyapı Hizmet Birliği'yle proje başvurusu yaptıklarını, projenin İZKA tarafından kabul edildiğini belirtti ve "Sığacık meydan düzenlemesi ile başlattığımız çalışmalar, tüm Seferihisar'ı kapsayacak bir kentsel gelişim şeması çerçevesinde hazırlandı. Göreve geldiğimiz günden beri, projeler hazırlayarak kaynak bulmaya ve Seferihisar'ın dokusunu bozmadan yenileme çalışmaları yapmaya çalışıyoruz. Bunlar tabii bir günde olacak şeyler değil zaman gerektiriyor. Proje başvurularımıza olumlu cevaplar almaya başladık. Sığacık Meydan'la çalışmaları başlattık. Yine kısa bir süre sonra Seferihisar'ın giriş caddesi Atatürk Caddesi'ni de Seferihisar'a yakışır hale getirmek için çalışmaları başlatacağız. Tüm ilçe geneline çalışmaları yayacağız. Cittaslow Birliği'ne kabul edildiğimiz günden beri bir iddiamız var. Dünyanın en güzel Sakin Şehri Seferihisar olacaktır. Bu yönde çalışmalarımız devam edecektir" dedi.


İşte yenilikler:

6628m² çim alan
Kafeteryaların kullanması için, üstü brandalı yaz kış kullanıma uygun 1000 m² alan
Lavanta, kekik, adaçayı bitkilerinin dikileceği aromatik bahçe
Tespih, palmiye, kalem servi, gülibrişim ağaçlarından oluşan 100'e yakın büyük ağaç
Parke taşa göre çok daha uzun ömürlü olan, renkli dekoratif betondan oluşan yürüme yolları
İnsanların denizi izleyebileceği ve Sığacık Kale Burçları'nın devamı görüntüsünde tasarlanmış, kayrak taşıyla kaplı ve ışıklarlarla aydınlatılacak 2 adet amfi
Seferihisar'ın tarihi ve doğal güzelliklerini anlatan 10 adet heykelden oluşacak, yürüme yolu
Güneş enerjisiyle çalışan aydınlatma direkleri
372 m² lik çocuk oyun alanı ve ahşap gemi figürlü oyun parkı
Yenilecek Atatürk heykeli kaidesi ve önüne ledli aydınlatmalı kuru havuz
Olası şiddetli yağışlara ve sel tehlikesine karşı yenilecek drenaj sistemi
Yeniden yapılacak engelli kullanımına uygun tuvaletler