Bornova Ziraat Odası genel kurul toplantısı Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Geçen yıl kurulan odanın mevcut Başkanı Dursun Çetin ile yönetim kurulu üyeleri Cengiz Derici, Mehmet Öz, Mustafa Akar, Mustafa Bahşi, Süleyman Karaduman ve Hasan Ali Karaman güven tazeledi. Toplantıya Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile Bornova AKP ilçe Başkanı Hüseyin Özkan da katıldı.

Bir yıllık geçmişleri olmasına rağmen ilçedeki yaklaşık 700 çiftçinin 300'ünü üye yaptıklarını belirten Bornova Ziraat Odası Başkanı Dursun Çetin, "Bornova Belediyemizin Ziraat Odası'nın kurulmasında bize büyük katkıları oldu. Bize yer tahsis etti. Her sorunumuzda yanımızda yer aldı. Bornova'da 12 köyümüz var. Belediyemizle el ele vererek bu önemli görevi sürdüreceğiz" dedi.


Daha da büyüyecektir


"Bir yıl içinde Bornova Ziraat Odası; mekanı, üye kayıtları, yaptığı işler ve fonksiyonlarıyla kendi ayakları üzerinde duran bir oda haline geldi" diyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da şöyle konuştu:
"Meslek odaları belirli bir meslek grubunun tabii öncelikle ülkemizin ve insanlığın menfaat ve çıkarlarını gözeterek faaliyetlerini sürdürürler. Bu çalışmaları sürdürmek büyük özveri ister. Ziraat Meslek Odası'nın yöneticisi olmak tarım sektörüne sorunlarından çıkış yolu aramak, hükümetle ve diğer meslek örgütleriyle diyalog kurmak büyük sorumluluk gerektirir. Bizim için önemli olan üreticiyi, çiftçiyi ilçe kayıt sistemine sokarak onların belli haklardan faydalanabilmelerini sağlamaktır. Çiftçimize yeterli ve zamanında desteğin mutlaka verilmesi gerekiyor. Yeni dönemde yeni projelerle büyüyen gelişen bir ziraat odası ümit ediyorum"