Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Türkiye'de tarımın her geçen gün kötüye gittiğini, tarımla ilgili iyiye giden birşey olmadığını söyledi.

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin Büyükpark içindeki Bornova Belediyesi Nikah Tesisleri Toplantı Salonu'nda yapılan 25. Dönem Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Başkan Sındır, genel kurulda yaptığı konuşmada, "Çiftçiye sorarsanız dünden daha çok gelir sağlayabiliyor mu? Refahı artmış mı? diye, bunun yanıtını 'evet' olarak verecek tek bir çiftçi bile bulamazsınız. Odamız sadece tarımın sorunlarını değil toplumsal sorumluluğumuzun da gereği olarak yaşamın her alanındaki sorunlarımızı takip ediyor. Bugün odamıza sahip çıkmak adına değerleri öne çıkararak seçime giren arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Daha nice genel kurullarda odamıza sahip çıkarak hiç bir zaman mücadele alanını terk etmeden birlikte olmayı diliyorum" dedi.

Genel Kurulda yönetime mevcut başkan Ferdan Çiftçi ile Harun Reşit Uysal ve Şener Atayiğit aday oldu. Seçim sonunda Ferdan Çiftçi liderliğindeki Birlik Dayanışma Grubu'ndan 5 kişi yönetime girerken, Harun Reşit Uysal liderliğindeki Tarımcılar Elele Grubu'ndan da 2 kişi yönetimde yer aldı. Yönetim Kurulu'nda Ferdan Çiftçi'nin yeniden Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı olarak belirlenmesi bekleniyor.