Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen İklim Dostu Kentler Paneli’nde konuşan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, dünyanın ömrünün uzaması için belediyelerin görev üstlenmeleri gerektiğini söyledi. Başkan Sındır, dünyanın geleceği için enerji tasarrufu yapma çağrısında bulundu.

Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen İklim Dostu Kentler Paneli’nde Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye Sorumlusu Gülçin Özsoy, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşmacı oldu. Dünyanın geleceğinin kurtarılması için yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü belirten Başkan Sındır ve Başkan Soyer, mevcut önlemlerin arttırılması gerektiğini ifade etti.

Daha yaşanabilir bir dünya için mevcut önlemlerin yetmeyeceğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Çevre sağlığı için tüketim tercihlerimize dikkat etmeli, gereksiz enerji harcamamalıyız. Bornova Belediyesi olarak içinde yaşadığımız çevreyi korumak için eğitim ve farkındalık faaliyetleri düzenliyoruz. Ambalaj atıklarının ayrı toplanmasını sağlayarak geri dönüşüm yoluyla yeniden doğaya kazandırıyoruz. Atık yağları evlerden toplayarak geri dönüşüme kazandırıyoruz. 2020 yılında karbondioksit salımında yüzde 20 azalma sağlamak için önlemler almaya başladık. Amacımız ilçemizde çevre duyarlılığını arttırmak. Hepbirlikte enerji, su ve doğal kaynakların tasarruflu kullanmalıyız” diye konuştu.

Çevre sağlığı için doğayla uyum içinde üretilmesi gereken çözümlerin bulunduğunu ifade eden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kentsel aydınlatma elemanlarının güneş enerjisine dönüşmesini sağladık. Kent içi ulaşım sistemini daha az motorlu taşıt, daha çok yaya trafiğine dönüştürmek için çalışmalar yaptık. Bu çözümlerle gezegende bıraktığımız kirli ayak izini küçültebiliriz diye düşünüyorum” dedi.

Belediyelerin işe kentlerinin iklim değişikliğine olumsuz katkısını araştırmakla başlaması gerektiğini belirten REC Türkiye Sorumlusu Gülçin Özsoy, Dünyanın geleceği için belediyeler sokak aydınlatmalarından, trafik ışıklarına, ulaşım hizmetine kadar her alanda enerji tasarrufu sağlayabilir” diye konuştu.

Çevre için basketbol maçı


Boronva Belediyesi çevre haftası etkinlikleri kapsamında tekerlekli sandalye basketbol maçı da düzenledi. Evka-4 Spor Salonu’ndü düzenlenen maçta İzmir Bornova Barışgücü Spor ile İzmir Üniversitesi Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü dostluk maçı yaptı. Bornova ekibinin 55-49 kazandığı maçın sonunda Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil okyay Sındır, tüm oyunculara madalya taktı.