Aykut Polatlı-Okullardaki sınıflar birer birer mescit yapılıyor. Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu'nun Bornova'daki okullarda mescit açılıp açılmadığını kontrol ettirdiği iddia edildi. Okullarda zaten az olan sınıfların kapatılarak mescite çevrildiğini belirten Eğitim-Sen İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Cevat Düzci, 'Okul yönetimleri, ilçe eğitim müdürlüğünden gönderilen bürokratlar aracılığı ile mescit kurulması için zorlanıyor hatta bunun için azarlanıyorlar' dedi.

Eğitim-Sen İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Cevat Düzci konu hakkında 'Labaratuvarın bulunmadığı, bilgisayar odalarının olmadığı hatta yeteri kadar sınıfın bile bulunmadığı, öğrencilerin üst üste okuduğu okullarda  ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından mescit dayatmasının yapılıyor olması ilginç olduğu kadar düşündürücü' dedi. Mescit çalışmalarının geçen yılın 28 Kasım'ın da başladığını belirten Düzci, okul yönetimlerinin, ilçe eğitim müdürlüğünden gönderilen bürokratlar aracılığı ile  mescit kurulması için zorlandığını hatta bunun için azarlandıklarını ileri sürdü.  Düzci, 'Okulların zaten kıt olan kaynakları mescit kurulması için harcanıyor' dedi.

Kütüphaneler mescit yapıldı


Düzci, okullarda yapılan mescit çalışmalarından bir kaçını şöyle sıraladı:
Sıdıka Rodop Anadolu Lisesi'de Avrupa Birliği Proje Odası yerine açıldı. Proje odası matematik odasına taşındı.
Yunus Emre Anadolu Lisesi'nde mescit açılması için okulun Almanca öğretmenler odası kapatıldı.
Derslik yetersizliğinden dolayı laboratuvarları sınıfa dönüştürülmek zorunda kalınan Gülsefa Kapancıoğlu Anadolu Lisesi'nde okul kütüphanesi ikiye bölünerek mescit yapıldı.