İzmir'deki ilçe ve belde belediye başkanlarının eşleri Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'ın eşi eşi Ayfer Solak'ın konuğu oldu. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'ı da ziyaret eden başkan eşlerini konuk eden Metin Solak, başkanların yoğun mesailerinden dolayı başkan eşi olmanın zor olduğunu vurgulayarak, "Bizlere sabır ve hoşgörü gösterdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Ailenin tüm yükü sizin üzerlerinizde. Ailelelerimiz için çok önemli görevler üstleniyorsunuz" dedi.

Başkan eşleri daha sonra Çiğli Belediye Spor Kulübü'nün tesislerini, daha sonra belediye serası, yapımı devam eden İstasyonaltı Parkı ve Gıda Bankası'nı gezdiler ve çalışmalarla ilgili bilgi aldılar. Kaklıç Köyü'nde hasır kursunu ziyaret eden başkan eşleri, hasır ören kadın ve genç kızlarla sohbet etti. Kursiyerler kendi ürettikleri içinde çiçek olan sepetleri başkan eşlerine hediye ettiler.

Kuş Cenneti'ni gezdiler

İzmir Çamalatı Tuzlası'nda tuz üretim sürecini de inceleyen kafile, daha sonra İzmir Kuş Cenneti'ni dolaştı. İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı da gezen başkan eşleri son olarak kendileri için Anemon Otel'de verilen yemeğe katıldılar.

Oldukça hareketli geçen Çiğli zirvesine Emine Oğuz (Aliağa), Halide Şentürk (Beydağ), Zeliha Şener (Birgi), Rana Sındır (Bornova), Oya Tatı (Buca), Aliye Özgüven (Dikili), Nilüfer İnce (Güzelbahçe), Fatma Kürüm (Karabağlar), Lütfiye Karakayalı (Kemalpaşa), Nurdan Şahin (Menemen), Havva Çakır (Mordoğan), Gülfer Keskin (Ödemiş), Neptün Soyer (Seferihisar) katıldı.