8428 sokaktaki bir salonda mahalle sakinleriyle buluşan Başkan Solak, hem vatandaşı dinledi hem de belediye faaliyetleri ve bölgede yapılacak projelerle ilgili detaylı bilgi verdi. Başta kadınlar olmak üzere mahalle halkının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, Başkan Solak'ın sözleri sık sık alkışlarla kesildi.

Kentsel yenileme projesine alkış

Güzeltepe Mahallesi sakinleri özellikle kendilerini yakından ilgilendiren kentsel yenileme projesine ilgi gösterdi. 258 adet parselde yapılması planlanan ve zeminle ilgili teknik çalışmaları tamamlanan projenin, bölgenin kalkınmasına önemli katkıda bulanacağını belirten Başkan Solak, konunun İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde incelendiğini, imarla ilgili teknik çalışmaların tamamlanmasının ardından çalışmaların başlayacağını söyledi. Vatandaşın bir süredir ilgiyle beklediği projenin detaylarını anlatan Başkan Solak şöyle konuştu; "Temel hedefimiz kimsenin mağdur olmaması, aksine bu projeden karlı çıkmaları. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum kimse tek kuruş geri ödemeden ev sahibi olacak. Evlerinin büyüklüğüne göre 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerden birine sahip olacaklar. Tüm beyaz ve elektronik eşyaları onlara hediye edilecek. Hatta parsellerinin büyüklüğüne göre de üstüne 15 ile 30 bin lira arasında pay alacak. Ayrıca konutları teslim edilinceye kadar geçen sürede herkes kirasını almaya devam edecek."

Ayrıntılı toplantı yapılacak

Bölge halkını ilgilendiren projeyle ilgili imar çalışmalarının tamamlanmasının ardından halkla bir araya gelerek projeyi en ince detayına kadar anlatacağını belirten Başkan Solak, "şu anda en genel hatlarıyla projeyi anlattım. Ancak önümüzdeki günlerde proje kapsamında kalan tüm hak sahipleriyle ayrıntılı toplantı yapacağım. Bu proje üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde hazırlanmış, her ayrıntısı düşünülmüş, oldukça kapsamlı bir projedir. Tamamlanmasıyla ilçemizin çehresi değişecek. Modern kentleşme yolunda önemli bir adım atılmış olacak" dedi. Başkan Solak, ayrıca yine Güzeltepe'de yapılacak kültür merkezi ve cemevi ile birlikte diğer projeler hakkında bilgi verdi.