Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, muhtarların ilçeyi daha iyi tanımaları ve yapılan hizmetleri yerinde görmeleri için 28 mahalle muhtarına Çiğli'yi gezdirdi. Başkan Solak, muhtarlara yapılan çalışmaları ve yapılacak projeleri yerinde gösterdi.

İstasyonaltı Mahallesi'nden başlayan gezide bu bölgede inşaatı devam eden 9 adet prestij parkını gezerek bilgi verdi. Solak, bu parkların en büyüğü olan 12 bin metrekarelik parkta iki süs havuzu, bisiklet ve yürüme yolları, dev satranç, bahçe mobilyaları, çocuk oyun grupları, engelli çocuklar için oyun gurubu ile 0-3 yaşa özel çocuk oyun parkı ve 0-3 yaş fitness aletleri gibi özel donanımlarının olacağını söyledi. Başkan Solak, park içinde ayrıca çok amaçlı belediye sosyal tesisinin yapılacağını ve birçok etkinliğin burada düzenleneceğini ifade etti.

İzmir'in kuzeyine hizmet verecek olan Çiğli Bölge Hastanesi inşaatını da gezen muhtarlar daha sonra geçtiğimiz yıl içinde yapılan Çiğli Belediye Spor Kulübü binası ile ek tribünler yapılarak genişletilen ve yenilenen Galip Öztürk Stadı'nı gezdiler. Harmandalı'da İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli Belediyesi'nin birlikte yaptığı ve asfaltladığı yolları da gezen muhtarlar daha sonra inşaatı devam eden belediye şantiyesini gezdiler ve burada yapılacak pazaryeri, park ve spor alanlarıyla ilgili bilgi aldılar.

Her gezide 3-4 mahalle


Gezi sonrasında belediyede toplanan muhtarlar, sadece kendi mahalleleriyle ilgili bilgi sahibi olduklarını ancak bu geziyle diğer mahallelerde yapılan hizmetleri yerinde görme şansı yakaladıklarını belirttiler. Muhtarlar bu gezinin ilçeyi tanımak adına da çok faydalı olduğunu söylerken, Başkan Solak, gezi ve toplantıların kısa periyotlarla tekrarlanacağını ifade etti.

Her gezide 3-4 mahalleyi gezeceklerini belirten Başkan Solak, "Biz 28 mahalle muhtarlarımızla uyumlu çalışıyoruz. Muhtarların diğer mahallelerde yapılan çalışmaları yerinde görmeleri önemli. Biz daha fazla ne yapabiliriz diye uğraşıyoruz. Muhtarlarla aktif iletişim gerekli ve biz de bunu sağladık. Çok daha başarılı işlere imza atacağımıza inanıyorum" diye konuştu.