İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde, el şakası nedeniyle çıkan tartışmada yüzünden yaralanan Remzi Yılmaz ile kardeşi ve arkadaşlarının da aralarında bulunduğu 11 sanık hakkında, barışmak bahanesiyle çağırdıkları 34 yaşındaki Tufan Göloğlu’nu minibüs içinde beyzbol sopalarıyla dövüp öldürdükleri iddiasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Linç edilen Tufan Göloğlu’nun, olaydan hemen önce şüphelilerin yanına giderken sevgilisi D.Z.’ye, "İnşallah birşey çıkmaz, amin aşkım" diye mesaj yazıp gönderdiği belirlendi.

Geçen Ocak ayında Çiğli İstasyonaltı Mahallesi 8020 Sokak üzerinde kapıları açık bir otomobil olduğu ihbarı üzerine adrese giden polis, Tufan Göloğlu'nun cesedini buldu. Kahvelere sigara makineleri pazarlayan Göloğlu’nun, işkence yapıldıktan sonra başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü belirlendi. Bölgedeki güvenlik kemaraları görüntülerini inceleyen ve görgü tanıklarının ifadelerine başvuran polis, Göloğlu’nun en son bağlantı kurduğu kişilerin kimliğini tespit etti. Bu kişileri takibi alan ekipler, cinayetle bağlantıları olduğu saptanınca da, servisçilik yapan 32 yaşındaki Remzi Yılmaz, kardeşi Adem Yılmaz, Ümit Şahin, Engin Akdilek, Sunay Büyük, İlker Çolak, Hışman Alabay, Cem Ayçil ve Serkan Şen'i yakaladı.

MİNİBÜS İÇERİSİNDE LİNÇ EDİLMİŞ

Gözaltına alınan kişilerle ilgili araştırma ve ifadeler, cinayetin detaylarını ortaya çıkardı. Remzi Yılmaz'ın birlikte alkol aldığı Tufan Göloğlu ile Yeni Girne semtinde, yolda yürürken el şakası nedeniyle tartıştığı belirtildi. Tartışma sırasında Göloğlu’nun, yüzünden bıçakla yaraladığı Yılmaz’ın hastaneye gidip tedavisini yaptırdıktan sonra arkadaşlarından yardım istediği, ardından da intikam planı hazırladığı saptandı. Plana göre barışma bahanesiyle özel hastaneye çağırılan Tufan Göloğlu’nun kullandığı otomobil ile şüphelilerin içinde bulunduğu minibüs, peşpeşe Çiğli’deki olay yerine gitti. Şüpheliler, burada minibüse bindirdikleri Tufan Göloğlu’nu araçla dolaştırırken, hem de beyzbol sopalarıyla vurarak dövüp işkence yaptı. Öldüğü belirlenen Göloğlu’nun cesedini tekrar otomobiline bırakan şüphelilerin daha sonra kaçtıkları belirlendi.

SON MESAJ SEVGİLİYE

Tufan Göloğlu’nun, olayın ardından şüphelilerle ortak arkadaşlarından kendilerini barıştırmaları için yardım istediği, gelişmelerin istemeden olduğunu anlattığı mesajlar gönderdiği ortaya çıktı. Göloğlu’nun, telefonda konuştuğu sevgilisi D.Z.’ye de, olay hakkında bilgi verip yaraladığı kişinin arkadaşlarının kendisini aradığını söylediği belirlendi. Tufan Göloğlu’nun, öldürülmeden önce şüphelilerle buluşmaya gittiği sırada sevgilisi D.Z.’ye, “Sabırlı olmaya çalışacağım. İnşallah birşey çıkmaz, amin aşkım” yazarak son mesajını gönderdiği ortaya çıktı.

KENDİLERİ POLİSE İHBARDA BULUNMUŞ

Şüphelilerin olayın ardından telefon kulübesinden polis imdat hattını aradıkları ve isimlerini söylemeden cesedin yeri konusunda ihbarda bulundukları ortaya çıktı. Polisin yakaladığı şüphelilerden Remzi Yılmaz, kardeşi Adem Yılmaz, Ümit Şahin, Engin Akdilek, Sunay Büyük, İlker Çolak, Hışman Alabay, Cem Ayçil sevk edildikleri mahkemede tutuklanırken, Serkan Şen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Osman Ergün Ekşi ve kardeşi Ergin Ekşi ise henüz yakalanamadı.

Soruşturmayı yürüten savcı, 8’i tutuklu, 2’si halen firarda olan toplam 11 sanık hakkında, 'iştirak halinde insan öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.