Karşıyaka Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde açılan ve 13 hafta süren 'Siyaset Okulu' ilk mezunlarını verdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu'nun da katıldığı mezuniyet törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi davası damgasını vurdu. Başkan Durak, "Sorgulanmayan toplum sorgulanan konuma gelir ve geldik de..." sözleriyle dava sürecini eleştirirken, CHP milletvekili Moroğlu da, "Bu dava ahlakın masumiyetine karşı açılmış bir davadır" yorumunda bulundu.

Başkan Durak, Büyükşehir davasının ilk duruşmasını "Siyasi yargılama süreci izledik" şeklinde değerlendirerek, "Türkiye'de herkesin şunu görmesi lazım. Adli yargı bir gün herkese lazım olur" dedi.

Siyaset okulunun mezunlarına öğüt de veren Başkan Cevat Durak, belediye başkanlığının dünyanın en zor şeyi olduğunu belirterek, "Siyaset acımasızca yapılınca belediye başkanları sıkıntı yaşıyor. Birçok haksız ithamlarla karşılaşıyoruz" diye konuştu.
"Biz değişmedik, toplum değişti" diyerek sözlerini sürdüren Karşıyaka Belediye Başkanı, "Değer yargıları eskisi gibi değil. Biz ülkeyi kuran bir parti olarak bugünlere geleceğimizi hiç düşünmemiştik. Tek adam diktatörlüğü ülkemizi bir çıkmaza taşıdı. Ekonomik olarak da geriye gidiyoruz. Her şey kötüye gidiyor." uyarısında bulundu.

"Siyaset almak değil, vermektir" vurgusu da yapan Başkan Durak, "Ben vermek için buradayım. İleride sizler de belediye meclis üyeliklerinde, partilerinizde aktif görevler içinde olacaksınız. Bu kalabalığı görünce çok mutlu oldum. Demek hala aramızda siyasi duyarlılığı olanlarımız var" diyerek sözlerini tamamladı.