Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Karşıyaka'daki uygulamalarından örnekler vererek, "Sosyal demokrat anlayışla yapılan hizmetler kentlerdeki uçurumları azaltıyor. Mutlu kentli olmak için yerel yönetimlerin hizmetleri çok önemli.  Kent içi ulaşım sorunundan sosyal projelere kadar bir bütün olarak planlanıp halka ulaştırılmalıdır. Karşıyaka'da bu bakış açısıyla gerçekleştirdiğimiz pek çok proje var. Görev yaptığım 7 yıl içinde bu konuda önemli ilerlemeler gerçekleştirdik" dedi. 

İnsanlar mutlu olmalı

Karşıyaka Belediyesi Sağlıklı Kentler Birliği koordinatörü Serdar Sepetçioğlu ve eşi Birsen Durak ile birlikte sempozyuma katılan Durak konuşmasında yapılan bu çalışmaların yön gösterici olduğunu söyledi. 

Bursa Nilüfer Belediyesi, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Tabib Odası işbirliğiyle Nilüfer ilçesinde Bursa Akademik Odalar Birliği binasındaki salonlarda gerçekleştirilen 3. Kent Ve Sağlık Sempozyumu'nda Ege Belediyeler Birliği adına "Eşitsizliklerin Giderilmesinde Yerel Yönetimlerin Rolü" konusunda İzmir Karşıyaka Örneği'ni anlatan Başkan Durak "Belediye başkanları öncelikle ulaşım sorununu çözmeli. Trafik sorunu her gün işe giderken mutsuzlaşan vatandaş yaratmaktadır. Kentini seven mutlu insanlar yaratmalıyız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun uygulamalarından da örnekler veren Başkan Durak " İzmir'den en sorunlu bölgelerden biri olan Kadifekale eteklerinden vatandaşlarımız modern konutlarına taşındı. Hiç bir sorun   yaşanmadan gerçekleşen bu dönüşüm mutlu kent yaratılmasına yöneliktir" dedi.