Mersin Toros Üniversitesi tarafından 4 Ocak 2014 günü Mersin Ticaret Odası'nda düzenlenen Yerel Yönetimler Zirvesi'ne Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer oturuma katılması ve Cittaslow (Sakin Şehir) sunumu yapması için davet edildi.

30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerle birlikte yürürlüğe girecek yeni Büyükşehir Yasası'nın her yönüyle ele alındığı zirvede, Mersin ili Büyükşehir Belediye Başkan adayları da aynı oturumda bir araya gelerek, yerel seçimlerle ilgili planlarını, projelerini ve nasıl bir Mersin hayal ettiklerini anlattı.
Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer, Mersin'den hayranlıkla izlediklerini söylediği Türkiye'ye yeni bir model olmuş, yerel yönetimlerin en başarılı başkanlarından biri kabul ettikleri Seferihisar'ın Belediye Başkanı Tunç Soyer 'i Sakin Şehir sunumu için davet etti. Başkan Soyer sunumunda, Seferihisar'dan başlayarak ülkenin tüm bölgelerine yayılan Sakin Şehir çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Soyer ayrıca Seferihisar'da yaptıkları projeler, Sakin Şehir'in Seferihisar'a katkıları ve özellikle kadınların evlerinden çıkarak para kazanmaya başlamaları hakkında örnekleri Mersin'lilerle paylaştı.

Oy birliği ile karar verildi


Sunumun ardından Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Özer, "Üniversite senatosu tarafından bir karar aldık. Bu da Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'e fahri doktora unvanı vermek. Ödüllendireceğimiz insanların illa bakan, başbakan, general olmaları gerekmiyor. Seferihisar'dan bir ses yaratan ve onu Türkiye'ye hediye olarak sunan başarılı bir belediye başkanını ödüllendirebileceğimizi düşündük. Bu anlamda senatomuzun aldığı kararı açıklamak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Durmuş Tayyar Şen ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'i davet ediyorum" dedi.

Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Tayyar Şen, üniversite yönetiminin "oy birliğiyle" Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'e "Fahri Doktora" vermeye karar verdiğini açıkladı. Rektör Şen; "Çok başarılı bir yerel yönetim modeliyle karşı karşıyayız. Olanaklar kısıtlı da olsa kısıtları aşarak insanlar çok büyük işler başarabiliyor. Başkan Soyer 2.3 Milyon Liralık hibe desteği almayı başarmış, bunu tarımda kalkınmaya kullanmış, çok başarılı bir başkan ve yönetim anlayışı. Bu anlayış, Fransa'da her sabah 500 Bin kişinin bugün ülkem için ne yapabilirim düşüncesiyle işe başlamasını hatırlattı. Aslında bu hepimizin izlemesi gereken bir yol. Anlayışı ve uygulamalarıyla Sayın Tunç Soyer'i tebrik ediyorum.

Rektörün ardından kısa bir konuşma yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; "Çok onurlandım, bunu bir ihtarname olarak kabul ediyorum. Her ödül sizin için konan bir çıtadır. Bu kez konulan çıta oldukça yüksekte. O çıtanın altına düşmemeye, ona layık olmaya ve sizleri utandırmamaya gayret edeceğim" dedi.

Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Tayyar Şen, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'e cübbesini önümüzdeki günlerde üniversitede yapacakları törenle giydireceklerini belirtti.