Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte özelikle tatil beldelerinde nüfusun artacağını göz önünde bulunduran Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak sigara ticareti yapan kişilere yönelik çalışma başlattı. Ekipler geçen hafta yaptıkları 5 ayrı operasyonda, Güneydoğu illerinden getirilen toplam 220 bin paket kaçak sigara ile 2 milyon 300 bin filtreli, içi boş sigara kağıdı ele geçirdi.

Son yapılan operasyonda ise polis, Akdeniz Bölgesi’nden yurda sokulan gümrük kaçağı sigaraların İzmir’e getirileceği bilgisini aldı. Araştırmalarını bu yöne kaydıran ekipler, durumundan şüphelenilerek durdurulan kamyonun kasasında, pet şişelere doldurulmuş suların arasına sigara gizlendiğini belirledi. Ele geçirilen 20 bin paket sigaranın, gümrük kaçağı olduğu anlaşıldı. Operasyonda gözaltına alınan M.K. ve A.G. işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

İzmir Emniyeti yetkilileri, 2012 yılı içerisindeki operasyonlarında 3 milyon 850 bin paket sigara ele geçirdiklerini belirtti. Bu yılın ilk 4 ayında ise rakamın 1 milyona ulaştığı bildirildi.