Lise ve üniversite hazırlık ile İngilizce kurslarının verildiği BELGEM binasında dış merdivenlerden geçişi ve üst katlara çıkışı sağlayan engelli asansörleri ile rampalar yapıldı. Bornova Belediyesi'nin ilçe genelinde başlattığı ve 1.5 milyon lira harcadığı, engellilerin yaşamını kolaylaştırmaya yönelik yatırımlar kapsamındaki düzenlemeler BELGEM'den herkesin yararlanmasını sağladı.
Bir tür kas hastalığı nedeniyle doğuştan engelli olan Çamdibi Mediha Mahmutbey Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Sude Yubaş, lise sınavlarına hazırlanmak ve derslerindeki başarısını artırmak için dershaneye gitmek istedi. Ancak başvurdukları bütün dershaneler merdivenli, asansörsüz ya da rampasızdı. Sude Yubaş'ın fiziki olarak bu dershanelere devam etmesi olanaksızdı. Çaresizce kızı için uygun bir dershane arayan anne Sevda Yubaş, Bornova Belediyesi'nin BELGEM Kurs Merkezi'ni duyunca hemen başvurdu.
Arkadaşlarının tavsiyesiyle BELGEM Kurs Merkezi'ne geldiğini söyleyen Sevda Yubaş, "BELGEM'e geldiğim güne kadar kızım için dershane aramıştım. Tam artık 'bulamayacağım' derken Bornova Belediyesi'nin muhteşem hizmetiyle karşılaştım. Burada kızım hem dış merdivenlerden asansörle çıkabiliyor hem de üst katlara engelli asansörüyle ulaşabiliyor. Ayrıca merdiven rampaları da var. BELGEM bizim son şansımızdı. Bornova Belediye Başkanımız Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'a gösterdiği bu hassasiyet için teşekkür ediyorum" dedi.
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ilçede insanların önündeki engelleri kaldırmak için 1.5 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, "Engelli yurttaşlarımızın ulaşamadığı hiçbir yer olmasın diye çok kapsamlı bir proje hazırladık. Öncelikle belediyemize ait tüm kurumları engellilerin ulaşabileceği hale getirdik. BELGEM'de bunların bir tanesiydi. Şimdi pırıl pırıl bir kızımızın sağladığımız bu imkandan yararlanarak derslerine sarılması bizim için en büyük mutluluk. Sude Yubaş'a başarılar diliyorum. Bizim amacımız tüm yurttaşlarımızın çağdaş yaşam koşullarından yararlanmasını sağlamaktır" diye konuştu.