Yaz aylarında süs havuzlarına girerek sağlıklarını ve hayatlarını tehlikeye atan çocukları olimpik havuza götürerek yüzme öğreten Konak Belediyesi, iki başarı öyküsünün de başlamasını sağladı. Konak Belediyesi Çocuk Senatosu'nun süs havuzlarında yüzen çocuklara dikkat çekmesi; Toplum Destekli Polis ve Çocuk Büro Amirliği'nin işbirliği; Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yüzme antrenörlerinin yönlendirmesiyle çocuklar, süs havuzlarından alınarak olimpik havuzlarda yüzme kursuna katıldı.

Kadifekale, Çimentepe, Kadriye, Ballıkuyu, Yeşildere, Yenidoğan ve Faikpaşa Mahallelerinden katılımın yoğun olduğu ücretsiz kurslarda yüzmeyi öğrenen çocuklardan ikisi ise kendi başarı öykülerini yarattı. Dokuz yaşındaki İlayda Demir ve Asrın Uzun, sutopu takımına seçilerek lisanlı sporcu olmanın ilk adımını attı. Anneleriyle birlikte Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ı ziyaret eden başarılı ikili, Başkan Amcalarını yanaklarından öperek teşekkür etti. İlayda ve Asrın'ı kutlayan Başkan Tartan, çocukların hayata güzel bir başlangıç yaptıklarını ifade ederek şöyle konuştu:
"İlayda ve Asrın, müthiş bir iş başardılar ve hayata güzel bir başlangıç yaptılar. Bundan sonra onları başarılar, sporun güzellikleri ve iyi arkadaşlıklar bekliyor. Bu konuda annelerin verdiği destek de çok önemli. Çocuklarımızı hayata ne kadar hazırlarsak o kadar iyi. Bu projede Toplum Destekli Polis ve Çocuk Büro Amirliği ailelerle iletişime geçti. Konak Belediyesi Çocuk Senatosu üyeleri çok istekli davrandı ve arkadaşlarına destek oldu. Bugün İlayda ve Asrın'ın başarısıyla gurur duyuyoruz. Bundan sonra, daha çok çocuğumuzun bize bu gururu tekrar yaşatacağına eminim. Ben her zaman onların yanındayım."