Türk süvarilerinin İzmir'e ilk olarak girdiği yer olan Bornova'da 9 Eylül, Bornova Belediyesi'nin düzenlediği özel etkinliklerle kutlandı. Yoğun katılımla gerçekleşen kortej yürüyüşünde de coşku hakimdi. Saat 19: 22'de İş Bankası viyadüklerinin altından başlayan yürüyüşe binlerce Bornovalı katıldı.
Vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Mustafa Kemal Caddesi'ni adeta kırmızıya boyadı. Bando eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte marşlar hep bir ağızdan söylendi. Kortejin sona erdiği Cumhuriyet Meydanı'nda coşku daha da arttı. Bornova Belediyesi Türk Sanat Müziği Korusu Meydan'da kurtuluş ruhunu anlatan şarkılar seslendirdi.

Eşi ile birlikte yürüyüşe katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada 9 Eylül'ün önemine dikkat çekerek, "Onurluyuz, gururluyuz. 9 Eylül'ü 94 yıl önceki ruhla dolu dolu kutluyoruz. Tüm dünyanın kabul ettiği ve saygı duyduğu Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine sonuna kadar bağlı kalacağız" diye konuştu.
Ülkemizin zor günlerden geçtiğini ifade eden Başkan Atila, meydanı dolduran Bornovalılardan birlik, beraberlik ve barış için elele tutuşmalarını isteyerek, "Kardeşçe yaşadığımız kentimizdeki bu dayanışmamız tüm Türkiye'ye örnek olsun" dedi.