Elif Kaplan(42), Mesut Tali(49)… Elif, bebekliğinde geçirdiği çocuk felci sonrası, Mesut ise 14 yaşında geçirdiği rahatsızlık sırasında uygulanan yanlış tedavi nedeniyle bedensel engelli olup, tekerlekli sandalyeye bağlı kalır. Yaşadıkları talihsizlikler sonrasında hayata küsen Elif ile Mesut 30 yıl boyunca evlerinden çıkmaz. Ta ki Buca Belediyesi’nin Engelli Merkezi’ndeki kursları keşfedene kadar…
Şirinyer’deki Engelli Merkezi’ndeki kurslara devam ederken, Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde kurulan Engelli Badminton takımından haberdar olan çiftin yolları burada kesişir. 3 yıl önce kurulan Badminton takımının birer oyuncusu olan Elif ve Mesut’un aşkları da uzun antrenmanlar sırasında filizlenir.
Takımlarıyla birlikte Türkiye 3.lüğü gibi büyük başarılara imza atan çift, engelleri aşarak, aşklarını da nikahla taçlandırdı. Tekerlekli sandalye ile yaptıkları ilk dansları ve sevgiyle bağlanan elleri “engeller sadece beyindedir” sözünün kanıtı niteliğindeydi.


Elif, “Hem madalyaları hem aşkı buldum”


Yaşadıkları zorlu zamanları ve bugün geldikleri noktayı anlatan Elif Kaplan, “30 yıl ömrüm evde geçti. Engelliler Merkezi’nde düzenlenen faaliyetlere katılarak dışarı çıktım. Engelleri aştığım gibi badminton sporuyla hem madalyaları hem de aşkı buldum. Hayata yeniden doğmuş gibiyim. Sağlıklı insandan hiçbir farkım yok. Çok mutluyum” sözleriyle duygularını özetledi.


Tekerlekli bile olsan Aşk engel tanımıyor


35 yıldır engelli yaşam sürdüğünü anlatan Mesut Tali ise tüm engelli bireylere örnek olabilecek yaşamını ve aşkın engel tanımadığını şu sözlerle aktardı; “26 yıl sokağa hiç çıkmadım. Son 8,5 yıldır engelleri yok sayıp sokaklardayım. Geç kalmış gibiydim ama 8,5 yıla o kadar çok şey sığdırdım ki. Buca Belediyesi’nin kurslarında tekerlekli sandalye sporları yaptım. Basketbol, tenis ve badminton. Birçok kişinin gezemediği yerleri belediye sayesinde gezip, görüyoruz. Hiçbir engelli evde kalmasın. Onu yapamam, bunu yapamam demesin. Çünkü her şeyi yapabilirsiniz. Hatta aşkı bile… Aşk bile engel tanımıyor. İsterse tekerlekli olsun hiç fark etmiyor”


Muhteşem dans


Tüm engellere inat, el ele vererek yepyeni bir hayata adım atan Elif- Mesut çifti düğünlerinde yaptıkları muhteşem dans ve neşeleriyle tüm misafirlere “Aşk engel tanımaz” dedirtti. Çiftin mutluluğuna takım arkadaşları ve Buca Belediyespor yöneticileri de eşlik etti. Tali çifti yeni yaşamlarının ilk saatlerinde sevenleriyle birlikte doyasıya eğlendi.